TRAŽE SE STARTUPOVI

Imate projekt za internet stvari? Što još čekate?

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 23.05.2015 08:37
  • Objavljeno 23.05.2015 u 08:37
internet stvari pametna kuća pametni dom tablet računalo

internet stvari pametna kuća pametni dom tablet računalo

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Rok za prijavu za 'Challenge Up!' - akcelerator za startupove iz Europe, Bliskog istoka i Afrike koji se bave internetom stvari - ističe 31. svibnja. Traže se rješenja u ranom stupnju razvoja, uključujući povezana i pametna rješenja za dom, grad, energiju, umrežena vozila, nosivo računalstvo, industriju 4.0...

Imate li takvo rješenje, prijavite ga čim prije.

Program iza kojeg stoje Cisco, Intel i hub:raum (startup akcelerator Deutsche Telekoma) najavljen je tijekom ožujka. Početkom svibnja inicijativi se priključio i BMW Startup Garage, u potrazi za rješenjima namijenjenima pametnim i umreženim automobilima.

Glavni cilj je pomoći startupovima koji prave rješenja za IoT pri bržem ulasku na tržište nudeći im mentore, korporativne resurse, zajedničke projekte i umrežavanje s potencijalno korisnim partnerima i klijentima.

Cisco će osigurati stručnjake upućene u IoT/IoE (imaju 25 tisuća inženjera koji se bave samo tim područjem), tehnička znanja i podršku u prodaji.


Hub:raum nudi početno financiranje vrijedno do 300 tisuća eura, pristup poduzetničkoj mreži, prostore za rad i razvoj projekta u Berlinu i Krakowu te mogućnost komercijalizacije na europskim tržištima, ponajprije putem DT-ove mreže.

Intel će također osigurati pomoć stručnjaka, kao i pristup iskustvima i znanjima prikupljenima u mreži poslovnih partnera i onih koji se bave istraživanjem i razvojem na područjima kao što su računarstvo, povezivost, ulaganja u ranim fazama razvoja (Intel Capital)

BMW Startup Garage će, sa svoje strane, pomoći pri definiranju potreba i mogućnosti za inovacije korisne automobilskoj industriji, također uz pomoć mentora i stručnjaka.

Nijedna od navedenih tvrtki ne traži u početnoj fazi ulazak u vlasničku strukturu startupova, niti trajno preseljenje tvrtke.

Challenge Up! by Intel, Cisco and Deutsche Telekom

Kako funkcionira Challenge Up Licencirane fotografije/Challenge Up

Kako funkcionira Challenge Up Licencirane fotografije/Challenge Up

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Challenge Up

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!