APPLE

Imate iPhone 5? Nadogradite svoj softver čim prije

31.10.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Najnovija softverska nadogradnja presudna je za funkcioniranje internetske usluge, GPS-a i emaila

Ako ste kojim slučajem vlasnik iPhonea 5 i još niste nadogradili softver, Apple poručuje da se požurite. Ako to ne učinite, bit će ugrožena funkcija GPS-a, interneta i emaila. Rok za nadogradnju je, prema Appleovim službenim stranicma, 3. studeni.

Razlog za žurbu i strku je zapravo problem sa praćenjem datuma unutar GPS-a koji na uređaje utječe još od travnja. GPS sateliti prenose svoje podatke u 10-bitnom formatu, a svakog tjedna taj broj se povećava. Nakon 1024 tjedana, odnosno 19.7 godina - sat se resetira.

Većina modernih uređaja ima ugrađenu soluciju, što znači da njihovi korisnici ne moraju brinuti niti skidati posebne softverske nadogradnje. Neki stariji uređaji poput iPhonea 5 trebaju softversku nadograsdnju kako bi nastavili funkcionirati. U primjeru iPhonea 5, problematične aplikacije koje traže točan datum i vrijeme uključuju App Store, iCloud, email i Safari.

Procedura nadogradnja softvera je, na sreću, prilično jednostavna. Sve što trebate napraviti je otići u postavke uređaja, pritisnuti svavku General i onda About kako biste provjerili verziju softvera. Vaš iPhone će vam nakon toga objasniti što trebate napraviti da biste ga nadogradili.

NOĆNI NAČIN RADA

Ovih pet popularnih aplikacija za iPhone možete 'zamračiti'

Pogledaj galeriju