BRAVO, BRAVO!

Zagrebački studio dobio milijun kuna za razvoj nove računalne igre

27.08.2021 u 10:17

Bionic
Reading

Američki izdavač Rogue Games financirat će razvoj igre Midwintär domaćeg studija Gamechuck

Izdavač videoigara Rogue Games i studio za razvoj videoigara Gamechuck potpisali su ugovor u vrijednosti od preko milijun kuna za sljedeću Gamechuckovu videoigru Midwintär.

Ovu akcijsku igru s elementima srednjevjekovnog horor folkora i pripovijedanja karakteriziraju česte promjene tempa i taktiziranje. Posebnu ulogu imaju mehanika tračanja i širenja glasina te trominutni ciklusi dana i noći.

Midwintär Developer Commentary - gamescom 2021 Izvor: Društvene mreže / Autor: Gamechuck

Na raspolaganju su tri lika koja je moguće igrati - vampir, vještica i vukodlak - svaki s posebnim setom vještina i drukčijim stilom igranja. Upustit će se u osvetnički pohod protiv zlokobnog religijskog kulta.

Midwintär će biti moguće igrati u društvu do tri igrača putem podijeljenog zaslona.

Gamechuck je zagrebački studio za razvoj videoigara, aktivan od 2017. godine. Uz Midwintär rade na završetku prvog poglavlja avanturističkog RPG-a Trip the Ark Fantastic za PC, Mac, Linux i igraće konzole, za što su dobili potporu iz potprograma Europske unije Creative Europe MEDIA vrijednu 149 tisuća eura (o čemu smo pisali) te završetak arkadne konzole.

Rogue Games je izdavačka kuća iz San Matea s uredima u Seattleu i Los Angelesu (Sjedinjene Države), koja stoji iza naslova kao što su Sociable Soccer ‘21, Arcanium, Under: Depths of Fear, Bright Paw, Super Impossible Road...