VETERAN KONFERENCIJA

ICT skup MIPRO od 22. do 26. svibnja u Opatiji

19.05.2017 u 14:46

Bionic
Reading

Od 22. do 26. svibnja brojni ICT profesionalci i menadžeri, obrazovni stručnjaci i poslovni ljudi iz skoro 40 zemalja sa svih kontinenata boravit će u Opatiji na najvećem nekomercijalnom znanstveno-stručnom ICT skupu u ovom dijelu Europe

Ovogodišnji 40. znanstveno-stručni ICT skup MIPRO 2017 bit će održan u opatijskim hotelima Adriatic i Admiral, gdje će okupiti više od 1.200 sudionika.

Tijekom pet dana bit će prezentirano gotovo 350 znanstvenih i stručnih radova, na 12 tematskih savjetovanja, seminarima i radionicama. 

ICT stručnjaci imat će priliku sudjelovati u brojnim okruglim stolovima s temama vezanim za doprinos napretku digitalnog društva kroz razvoj širokopojasnog pristupa na područjima bez komercijalnog interesa, zatim preobrazbi nastave informatike u hrvatskim osnovnim školama i budućnosti 5G mreža u pokretnim komunikacijama na putu prema gigabitnom društvu. 

Okrugli stolovi pokušat će objasniti nove činjenice o uvođenju digitalnog radija DAB+ u Hrvatskoj, sigurnosti beskontaktnih platnih instrumenata te o digitalnoj komponenti Industrije 4.0 odnosno potencijale primjene u hrvatskom gospodarstvu. 

Razgovarat će se i o istraživanju i razvoju u malim i srednjim ICT tvrtkama. 

Više: MIPRO