POMOĆ HITNOJ POMOĆI

Humanitarna akcija na konferenciji WinDays2011

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 22.04.2011 10:47
  • Objavljeno 22.04.2011 u 09:00
Hitna pomoć Rovinj

Hitna pomoć Rovinj

Izvor: Promo fotografije / Autor: Microsoft

Microsoft i njegovi partneri ove su godine na konferenciji WinDays11, koja se nedavno odvila u Rovinju, organizirali akciju prikupljanja sredstava za kupnju defibrilatora – uređaja o kojem ovisi život pacijenata koji su pretrpjeli srčani udar – kako bi pomogli rovinjskoj hitnoj pomoći. Donacijama Microsofta, Hrvatskog Telekoma, partnera ove konferencije, njezinih sponzora i sudionika prikupljeno je više od 46 tisuća kuna

Sudionici, organizatori i sponzori konferencije WinDays tradicionalno svake godine pomažu institucijama i pojedincima kojima je pomoć potrebna, a posebna se pozornost pritom poklanja sredini koja ugošćuje vodeće ljude tehnološkog i poslovnog sektora. Ove je godine konferencija Microsoft WinDays11 pomogla rovinjskoj hitnoj medicinskoj pomoći, kojoj nedostaju pomagala i uređaji nužni u svakodnevnom radu.

Donaciju je, uz Microsoft, vinariju Geržinić, tvrtku Badurini i sve sudionike konferencije WinDays, omogućio i Hrvatski Telekom.

'Microsoftova konferencija WinDays oduvijek je imala humanitarnu notu te smo i ove godine nastojali pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Odlučili smo pomoći rovinjskoj hitnoj medicinskoj pomoći budući da joj u svakodnevnom radu nedostaju pomagala i uređaji prijeko potrebni u liječenju pacijenata koji su pretrpjeli srčani udar. Izuzetno mi je drago što su naši partneri i sudionici konferencije WinDays11 odlučili sudjelovati u ovoj akciji, kojom smo uspjeli pomoći lokalnoj zajednici prikupljanjem sredstava za nabavku ovog prijeko potrebnog uređaja', izjavio je Marko Makovac, direktor konferencije Microsoft WinDays11, vezano uz ovu humanitarnu akciju.

Dr. med. Orjana Čačić Momčilović, voditeljica rovinjske ispostave hitne medicinske pomoći, zahvalila se na donaciji: 'Želja svih djelatnika hitne pomoći jest da radimo u sve boljim uvjetima i sa sve boljom opremom, na dobrobit najugroženijih pacijenata, bila to djeca ili odrasli. Želimo se s posla vraćati zadovoljni jer smo nekome spasili život te smo zahvalni svima koji su nam pomogli u ispunjenju tog cilja.'

Hitna medicinska pomoć Grada Rovinja

U rovinjskoj hitnoj medicinskoj pomoći radi pet liječnika, 10 medicinskih sestara i osam vozača, što je dovoljno za formiranje jednog tima hitne pomoći i jednog tima sanitetskog prijevoza tijekom dana. Ljeti rovinjska hitna pomoć zapošljava dodatne liječnike i medicinske sestre kako bi mogla učinkovitije djelovati u turističkoj sezoni. Rovinjska hitna pomoć pokriva područje općina Rovinj, Žminj, Kanfanar i Bale – ukupno više od 290 četvornih kilometara – a u slučaju potrebe izlazi i na sva ostala područja u Istarskoj županiji. U 2010. godini kroz rovinjsku je hitnu pomoć prošlo više od 10 tisuća pacijenata te je imala gotovo 1.300 intervencija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi