MOBILNI UREĐAJI

Huawei se pohvalio: 'Prodajemo 100.000 preklopnih telefona mjesečno'

13.01.2020 u 12:42

Bionic
Reading

Poznati proizvođač se pohvalio izvrsnom prodajom svojeg preklopnog uređaja koji, premda je dostupan samo u Kini, po broju prodanih primjeraka navodno konkurira iznimno popularnom Samsung Galaxy Foldu

Huawei je službeno objavio da se njihov preklopni telefon Mate X, inače dostupan isključivo u Kini, prodaje u 100.000 primjeraka mjesečno. Podsjetimo, Huaweijev pandan Samsungovom Foldu na tržište je stigao prošlog studenog a dostupan je po cijeni od 16.999 yuana, odnosno oko 2400 eura.

Android central navodi da su ovi rezultati, uspredbe radi, nešto slabiji od onih globalno dostupnog Galaxy Folda, premda ne znamo točno koliko. Samsungov dužnosnik Young Sohn prvo je rekao da se njihov preklopni smartfon prodao u milijun primjeraka, dok je na ovogodišnjem CES-u taj broj 'ispravio' u nešto manjih 400.000 do 500.000 (što je, bez dvojbe, i dalje jako dobar rezultat).

Huawei i Samsung prvi su proizvođači koji su svoje preklopne telefone odlučili izbaciti na tržište. Prototipi preklopnih Androida bili su najčešća pojava na prošlogodišnjem CES-u, no pobjednik utrke bio je Samsung koji je, zbog tehničkih poteškoća, svoj Fold relativno brzo vratio u stadij razvoja te ga izdao kasnije iste godine. Microsoftov preklopni Duo i Motorolin Razr, naglašavamo, tek trebaju stići na tržitšte.

Što se Huaweijeve preklopne uzdanice tiče, ona je također predstavljena tijekom prošlogodišnjeg MWC-a te je trebala izaći u srpnju. Kompanija je smartfon odlučila izbaciti nešto kasnije nakon što je i sam Samsung svoj Fold vratio u tvornicu zbog čestih problema s ekranom.

televizori, prevoditelji...

Najbolji od najboljih: Izabrali smo najzanimljivije uređaje koje smo prošloga tjedna mogli vidjeti na CES-u

Pogledaj galeriju

Huawei do danas nije objavio planove za izbacivanje Matea X u teritorijima izvan Kine, premda je na nekoliko navrata najavio da bi uređaj mogao doći u Europu tijekom prvog kvartala 2020. Zanimljiva stvar oko Matea X je ekran koji se obavija oko samog uređaja kada je zatvoren, što znači da smartfon koristi isti prikaz u oba moda rada. Druga iteracija Matea X mogla bi biti premijerno prikazana tijekom MWC-a 2020 koji će se održati idućeg mjeseca.