MOBILNA ZVIJER

HTC priprema najmoćniji pametni telefon

10.11.2011 u 10:09

Bionic
Reading

Čini se da se HTC sprema izbaciti na tržište najmoćniji pametni telefon dosad viđen, s četverojezgrenim procesorom i još nekim iznenađenjima

Uz četverojezgreni Nvidijin procesor radnog takta 1,5 GHz, pozornost privlači HD S-LCD 2 zaslon dijagonale 4,7 inča (11,9 centimetara) i rezolucije 720 piksela. To znači da bi, piše Bgr.com, mogao biti jedan od najboljih zaslona na svijetu; nešto poput Retina zaslona na Appleovom iPhoneu, samo veći.

Unibody kućište bit će oko 8,8 milimetara debelo, a imat će 32 GB ugrađene memorije, jedan gigabajt RAM memorije, utor za karticu microSD te stražnju kameru s osam megapiksela, pozadinskim osvjetljenjem i podrškom za HD video rezolucije 1080 piksela.

Super pametni telefon imat će i iznimno kvalitetnu prednju kameru, s mogućnošću snimanja u razlučivosti 720 piksela, tehnologije Beats Audio, Bluetooth 4.0 i NFC te bateriju od 1800 mAh.

S njim bi HTC mogao ponuditi i nove, odnosno poboljšane inačice postojećih servisa, poput dućana glazbom Listen, knjižare Read i servisa za igre Play. Uz to, Edge bi mogao biti jedan od prvih uređaja s tehnologijom Sense 4.0.

Na tržište neće stići na vrijeme za predbožićno šoping ludilo. U trgovinama ga očekuju krajem prvog ili početkom drugog tromjesečja iduće godine.