MICROSOFT WINDAYS11

HT predstavio nove usluge u oblaku

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 06.04.2011 13:55
  • Objavljeno 06.04.2011 u 11:36
HT računalstvo u oblaku

HT računalstvo u oblaku

Izvor: tportal.hr / Autor: S.Š.

Hrvatski Telekom je danas u sklopu konferencije Windays11 u Rovinju predstavio tri usluge u oblaku (engl. cloud computing), od kojih je jedna već komercijalno dostupna, a dvije su u testnoj fazi

Nove usluge Hrvatskog Telekoma namijenjene su poslovnim korisnicima svih veličina, a omogućuju korištenje i plaćanje usluge prema potrebi.

Usluga Virtual Private Server Hosting dostupna je već danas, a omogućava najam virtualnog poslužitelja, dostupnog u tri različita modela koji odgovaraju različitim potrebama korisnika.

Druge dvije usluge trenutno su u testnoj fazi, a njihova komercijalna dostupnost očekuje se u lipnju. Usluga Virtual Desktop omogućavat će pristup i korištenje virtualne informatičke opreme te aplikacija koje se nalaze u 'oblaku' preko računala, smartphone ili tablet uređaja.

Prisutni su mogli vidjeti i demonstraciju te usluge na tablet računalu, gdje korisnik jednim klikom dobiva virtualno, potpuno funkcionalno računalo s Windowsima i potrebnim aplikacijama.

U sklopu te usluge, korisnicima će na raspolaganju biti i razne aplikacije iz tzv. Appli centra, pomoću kojih će moći nadograđivati svoj softver i organizirati poslovanje na način koji im najbolje odgovara.

Treća predstavljena usluga, Software as a Service, omogućavat će korištenje softvera bez potrebe njegove instalacije na računalo, a HT će u 'oblaku' zasad ponuditi MS Office 2010 te STRATUS ERP.

'Usluge u 'oblaku', o kojima se u posljednje vrijeme intenzivno govori, jedno je od područja u koje HT ulaže i namjerava ulagati i dalje, a ove usluge rezultat su strategije kojom se HT želi dodatno pozicionirati u ICT segmentu poslovanja', rekla je Irena Jolić Šimović, članica Uprave T-HT-a i glavna operativna direktorica za poslovne korisnike, dodavši da HT garantira izrazito visoku dostupnost usluge te ne očekuje nikakve probleme vezane uz skalabilnost i rast broja korisnika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi