IDC CLOUD ROADSHOW

HT predstavio hibridni oblak

25.10.2012 u 15:22

Bionic
Reading

IDC Cloud Computing Roadshow 2012, održan danas u hotelu Antunović u Zagrebu, okupio je oko 150 predstavnika krajnjih korisnika ICT tehnologije. Teme su bile evolucija i razvoj isporuke IT usluga iz oblaka, odnosno javnih, privatnih i hibridnih cloud modela

Jedan od sponzora konferencije bio je HT, koji je predstavio Tomislav Kosanović, direktor Odjela za razvoj ICT proizvoda. Tomislav je na konferenciji predstavio novu uslugu Hrvatskog Telekoma pod nazivom Automatic Hybrid cloud.

Hrvatski Telekom je jedan od prvih operatera koji je u mogućnosti pružiti takvu uslugu krajnjim korisnicima te vjeruje da će usluga zbog svoje pristupačnosti i lakoće korištenja promijeniti poimanje i prihvaćanje cloud usluga kod krajnjih korisnika.

Na tržištu postoji velik broj pružatelja cloud usluga, a HT je već dulje vrijeme među njima uslugama kao što su Cloud Računalo, Cloud Server, Cloud Financije i računovodstvo. Svi pružatelji tih usluga suočavaju se s istim problemom - kako te usluge isporučiti do krajnjeg korisnika na jeftin i učinkovit način te garantirati sigurnost i kvalitetu?

HT se može pohvaliti time da će uskoro biti jedan od prvih pružatelja usluga koje su u mogućnosti zadovoljiti sve te kriterije i da će moći brzo, ekonomično i učinkovito spojiti bilo kojeg korisnika u Public Cloud te jamčiti kvalitetu usluge od utičnice u zidu do profesionalnog Tier 3 data centra.

Na konferenciji su osim HT-a sudjelovali HP, Megatrend, APC, Microsoft i SAP. Više informacija o IDC Cloud Computing Roadshowu možete pronaći ovdje