AGENCIJA ZA RAZVOJ SOFTVERA

Hrvoje Ljubičić novi je izvršni direktor Ingemarka

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 09.05.2022 09:57
  • Objavljeno 09.05.2022 u 09:57
tportal

Izvor: Ostale fotografije / Autor: tportal.hr

Hrvoje Ljubičić novi je CEO Ingemarka, poznate zagrebačke agencije za razvoj softvera prema narudžbi te je na toj poziciji naslijedio osnivača tvrtke, Viktora Matića, koji je tvrtku vodio od 2006. godine

Prema riječima osnivača Matića, koji će ubuduće imati savjetodavnu ulogu u osnaživanju tehnološkog dijela tvrtke, Ingemark je danas pouzdan partner nekim od najvećih tvrtki u jugoistočnoj Europi, kao i brojnim tvrtkama iz zapadne Europe, Bliskog istoka i SAD-a te je u fazi snažnog rasta i pojačanje na upravljačkoj razini logičan je i prirodan slijed usklađen s daljnjim poslovnim nastojanjima tvrtke.

Svoju poslovnu karijeru Ljubičić, nakon zagrebačkog Fakulteta elektrotehnike i računarstva, započinje kao softverski inženjer. Od 2007. godine radi u Agrokoru, odnosno u njihovoj IT tvrtki mStart gdje obnaša brojne tehnološke i upravljačke funkcije. Sudjelovao je na više projekata, posebice u područjima elektroničkog poslovanja, integracija i e-commerce, a paralelno s razvojem karijere uspješno je završio i program za izvršnog magistra poslovne administracije (EMBA) na COTRUGLI Busines School. Ljubičić ima bogato iskustvo u izgradnji poslovanja i timova 'iz nule' s posebnim naglaskom na tech kompanije i enterprise architecture. Među najznačajnijim pozicijama koje je obnašao je pozicija direktora za e-commerce, a u Ingemark dolazi s pozicije direktora razvoja proizvoda i usluga mStarta.

'S Ingemarkom me veže dugogodišnja suradnja na brojnim projektima tako da sam upoznat s mogućnostima i ekspertizom tima koji ću, vjerujem, uspješno voditi. Pred Ingemarkom je razdoblje snažnog rasta koje će pratiti usklađivanje postojećih i uvođenje novih procesa te daljnje usavršavanje zaposlenika, uz kontinuirani fokus na kvaliteti isporučenih projekata. S druge strane, na meni je da stečenim znanjem i iskustvom, zajedno s ostatkom upravljačkog tima, osiguram daljnji razvoj Ingemarka na domaćem, ali i globalnom tržištu. S obzirom na dokazanu i prepoznatu stručnost upravljačkog tima i svih zaposlenika Ingemarka, ne sumnjam u realizaciju ciljeva koji su pred nama. Ukazano povjerenje mi je i osobno dodatni vjetar u leđa te vjerujem kako ću dostojno zamijeniti Viktora, koji je godinama bio zaštitno lice Ingemarka na CEO poziciji', izjavio je ovim povodom Hrvoje Ljubičić, novi CEO Ingemarka.

Ines Vranješ Radovanović

Ines Vranješ Radovanović

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Ojačali i ljudske resurse

Organski rast i fokus na strana tržišta Ingemark je prije dvije godine započeo proces interne reorganizacije kao podršku organskom rastu tvrtke i prepoznatim mogućnostima u kontekstu razvoja poslovanja. Rezultati su se vrlo brzo pokazali; tvrtka je postala znatno skalabilnija i počela organski rasti. Trenutno zapošljavaju više od 60 stručnjaka, a očekuju kako će do kraja ove godine svoj tim ekipirati s još barem desetak stručnjaka.

Jedna od njih je i Ines Vranješ Radovanović, nova direktorica ljudskih resursa Ingemarka. Vranješ Radovanović je iskusna menadžerica s devet godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima te 14 godina iskustva u savjetovanju i radu s Upravama, višim i visokim menadžmentom u području upravljanja ljudima i poslovanjem. Vranješ Radovanović u Ingemark dolazi iz osiguravajućeg društva GRAWE Hrvatska d.d., a posjeduje široko znanje i iskustvo u području upravljanja ljudskim potencijalima, ali i u području komunikacijskog menadžmenta.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!