SURADNJA S UNICEF-OM

HRT pokrenuo portal za najmlađe - Juhuhu

09.02.2016 u 18:54

Bionic
Reading

HRT je u suradnji s UNICEF-om pokrenuo portal Juhuhu, namijenjen sadržaju za najmlađe. Pored samog portala, u 'paketu' su i pripadajuće aplikacije za platforme Android i iOS za djecu u dobi između tri i 11 godina starosti

Sami portal i aplikacije sadržajem su posebno namijenjeni djeci, a stoga su i zasebna cjelina na stranicama HRT-a. Roditelji i institucije koje se skrbe o djeci na jednostavan i lak način imaju pristup sadržajima putem mobilnih uređaja ili računala.

'S razvojem tehnologije i društva mijenjaju se navike i potrebe naših korisnika, pa tako i onih najmlađih. Dužnost je javnoga servisa omogućiti roditeljima i djeci dostupnost odabranih i primjerenih sadržaja na uređaju po želji. I upravo je to Juhuhu – zabavna i obrazovna sigurna zona bez reklama i nasilja', pojasnio je glavni urednik Novih medija HRT-a Igor Duić


U priopćenju se navodi kako su na projektu radili stručnjaci iz HRT-a i UNICEF-a, a uz odabrane emisije pripremljeni su i naputci za zajedničko gledanje i razgovor s djecom. To je pak moguće pronaći u ribrici 'gledajmo zajedno', a druge vrijedne informacije se mogu naći u rubrici 'UNICEF pomaže'.

Štoviše, portal će korisnicima ponuditi i sadržaj prilagođen slabovidnim i slijepim osobama, kao i serije prevedene na jezike nacionalnih manjina, dok će osnovni sadržaj u vidu igranih, animiranih i dokumentarnih naslova biti videoemisije.