IFA 2018

Honor iznenadio novim top modelom smartfona, ponudio novi pametni telefon za gejmere

31.08.2018 u 11:29

Bionic
Reading

Huawei je u Berlinu predstavio Honor Magic 2, čija je prednja strana gotovo potpuno u zaslonu, kao i nabrijani gejmerski smarfton koji će kod nas koštati 2.799 kuna

Kineski proizvođač Huawei je pomalo neočekivano iskoristio gostovanje na sajmu IFA 2018 u Berlinu kako bi predstavio Honor Magic 2, novo izdanje svog top modela pametnog telefona.

Kao i Oppov Find X, Honor Magic 2 ima kameru koja mora izviriti kako bi mogli fotografirati. No, za razliku od Oppovog uređaja taj postupak ne obavljaju ugrađeni motori već kameru trebate fizički izvući van. Magic Slide, kako u Huaweiju nazivaju tu značajku, ujedno aktivira i pristup pojedinim funkcionalnostima umjetne inteligencije.

Zahvaljujući tom ustupku praktičnosti pri korištenju kamere gotovo cijela prednja strana smartfona u zaslonu, bez obruba, zubića i tome sličnog. No, bit će prvi Honorov pametni telefon kojeg će pokretati novi procesor Kirin 980, podržavat će punjenje na 40 W, a mogao bi dobiti i vlastitog digitalnog pomoćnika koji će se zvati Yoyo.

Magic 2 nije još spreman za prodaju - čini se kako ćemo na njega morati pričekati i do dva mjeseca.

Huawei je također predstavio i Honor Play, pametni je telefon namijenjen populaciji koja se voli igrati. Ovo mu nije svjetska premijera - početkom mjeseca predstavljen je u Aziji. No, nakon berlinskog sajma kreće u prodaju na globalnoj razini.

Upoznajte Honor Play, novi smartfon za gejmere Izvor: Huawei / Autor: Huawei

Honor Play pogone procesor Kirin 970 sa četiri GB RAM-a i NPU Kirin 970 (zadužen za umjetnu inteligenciju) te tehnologija GPU Turbo koja, tvrde u Huaweiju, može osigurati prosječni frame rate od 40 u igri Player Unknown: Battlegrounds Mobile, a da pritom izdrži do 4,5 sata igranja te ponudi vibracije kojima upravlja umjetna inteligencija radi boljeg doživljaja.

AI 4D Smart Shock pruža 30 različitih vibracija , ovisno o smjeru približavanja neprijatelja ili pucnjavi. Doživljaj bi trebao nadopuniti 3D surround zvuk tehnologije Histen 3D.

Zaslon FullView dijagonale 6,3 inča (16 centimetara) i omjera 19,5:9 nudi FHD+ razlučivost 2.160 puta 1.080 piksela. Straga su dvije kamere - 16 megapiksela i otvor blende f/2.2 i dva MP s f/2.4 - dok je prednja kamera opremljena s 16 MP i f/2.0.

  • +3
Ovako je bilo na predstavljanju Honor Playa i Honor Magica 2 na IFA-i 2018 Izvor: Huawei / Autor: Huawei

Ugrađenih 64 GB memorije moguće je proširiti karticom microSD. Baterija je kapaciteta 3.750 mAh. Kućište je metalno, od jednog komada. Dolazi u četiri boje: ljubičastoj, plavoj, crnoj i crvenoj. Postoje i posebna crvena i crna izdanja za igrače.

Honor Play u Hrvatskoj će biti dostupan od 1. rujna po cijeni od 2.799 kuna.