IFA 2018

Nova Sonyjeva Xperia oslanja se na umjetnu inteligenciju i stiže s Androidom P

30.08.2018 u 15:04

Bionic
Reading

Cijena za hrvatsko tržište, na kojem bi se novi Sonyjev top model trebao pojaviti tijekom listopada, još nije objavljena, ali neće biti niža od 900 američkih dolara

Sony Xperia XZ3, predstavljena tijekom sajma IFA 2018 u Berlinu, opremljena je QHD+ HDR OLED zaslonom dijagonale šest inča (15,2 centimetra) i omjerom 18:9, uz tehnologije Bravia OLED koje bi trebale omogućiti prikaz dublje nijanse crne, veći kontrast, veću jasnoću i oštrinu te življe boje.

Na raspolaganju su crno, bijelo-srebrno, zeleno i crveno izdanje. Tri milimetra tanko aluminijsko kućište s prednje i stražnje strane ima zaobljeno 3D staklo (Corning Gorilla 5). Sony Xperia XZ3 je otporna na vodu (IP65/68).

Ovo je Sony Xperia XZ3 Izvor: Sony / Autor: Sony

Procesor je Qualcommov Snapdragon 845, s podrškom za bežični prijenos podataka do 1,2 Gbps. Osmišljeno je novo sučelje Side Sense, koje koristi umjetnu inteligenciju za pristup omiljenim aplikacijama. Dovoljno je, tvrde u Sonyju, dvaput dodirnuti bilo gdje uz rub zaslona kako bi Xperia XZ3 predvidjela i nadohvat ruke prikazala aplikacije koje želite koristiti.

Umjetna inteligencija je ugrađena i u novi Smart Launch, pa čim podignete telefon u horizontalnom položaju XZ3 priprema kameru za rad. Uz tu značajku prisutne su još i Superior Auto, Predictive Capture, Predictive Autofocus i Smile Shutter. ž

Glavna kamera ima senzor s 13 megapiksela, prednja 13 MP. Potonja nudi bokeh i druge efekte, a 3D Creator od sad može skenirati i izraze lica te snimiti ih prednjom ili stražnjom kamerom. Sonyjeva kamera Motion Eye omogućava snimanje u razlučivosti 4K HDR i FHD usporeni snimak na 960 sličica u sekundi.

TEHNO SAVJETI

Poboljšajte svoj Android uz ove izvrsne aplikacije

Pogledaj galeriju

Zvučnici S-Force Front Surround Sound navodno su 20 posto glasniji od prethodnika, a Xperia XZ3 dolazi i s podrškom za Hi-Res Audio, DSEE HX i LDAC te sustavom Dynamic Vibration za haptičko iskustvo.

Sony Xperia XZ3 u Hrvatsku stiže početkom listopada. Bit će među prvim uređajima na koje će biti predinstalirano novo izdanje Googleovog operativnog sustava Android 9 Pie.

Cijena za domaće tržište nije objavljena, no tijekom predstavljanja je navedena cijena od 900 američkih dolara. Tijekom rujna će biti predstavljena posebna ponuda u sklopu koje možete uz uređaj dobiti i igru za PlayStation 4 Call of Duty: Black Ops (inače košta 499 kuna).