ZA INŽENJERE I DIZAJNERE

HoloLens i Autodesk donose 3D objekte u 'stvarnost'

08.12.2015 u 09:03

Bionic
Reading

Dizajneri i inženjeri bi uskoro mogli surađivati bolje no ikad, zahvaljujući tehnologijama koje donose gadgeti poput HoloLensa iz Microsofta. Div iz Redmonda objavio je kako su ostvarili posebno partnerstvo s Autodeskom, a Fusion 360 integracija će njihovim riječima donijeti 'nikad bolji alat za 3D dizajniranje i suradnju'

O iznenađujućem gadgetu iz Microsofta je već ranije bilo dosta riječi, no jasno je kako se u zadnje vrijeme ovaj komad hardvera profilira kao izvrstan alat u različitim industrijama - možda i mnogo više nego za kućnu zabavu.

'Jedan od najtežih stvari u ovom iskustvu je pokušati ga objasniti riječima ili slikama', kaže Autodeskov Garin Gardiner. Stoga su složili video u kojem ilustriraju na koji način inženjer i industrijski dizajner mogu raditi zajedno u holografskom okruženju, a da bi odradili različite zadaće kao nikad do sada:

HoloLens i Autodesk donose 3D objekte u 'stvarnost'



Svakako valja napomenuti da je Autodesk postao vrijedan partner Microsoftu još lani, prije nego je HoloLens uopće otkriven u siječnju ove godine, a čini se kako će iz ove suradnje niknuti još mnogo sličnih projekata.

Gardiner navodi kako je 'budućnost holografskog računalstva mnogo bliža no što svi zamišljamo'. U svakom slučaju, brojni analitičari smatraju kako će tržište virtualne stvarnosti i gadgeta poput HoloLensa vrijediti na milijarde dolara za svega nekoliko godina.