MOBILNI NOVITETI

HMD je službeno predstavio četiri nove Nokije, uključujući i dugo najavljivani 5G model

19.03.2020 u 20:18

Bionic
Reading

HMD je predstavio tri nova Nokia telefona, kao i novog prestavnika linije Originals - Nokiju 5310

HMD Global predstavio je tri nova Nokia pametna telefona, novog člana Originals obitelji i novu uslugu roaminga podataka. Nokia 8.3 5G prvi je 5G Nokia pametni telefon koji je dodan u portfelj, a pridružili su mu se novi Nokia 5.3 i Nokia 1.3, kao i najnoviji član Originals obitelji, Nokia 5310. HMD Global također uvodi HMD Connect Global Data Roaming.

Nokia 8.3 5G

Nokia 8.3 5G prvi je globalno dostupni 5G Nokia pametni telefon. Uređaj je dizajniran je za podršku višestrukih 5G mrežnih implementacija, s podrškom za samostalne i nesamostalne 5G kombinacije. Uređaj koristi Qualcomm 5G RF modul, dio platforme Qualcomm. Nokia 8.3 5G stavlja 40 različitih RF komponti u jedan modul što ju čini, prema HMD-u, globalnim proizvodom.

Nokia 8.3 5G dolazi sa PureView četverostrukom kamerom sa ZEISS optikom. Nokia 8.3 5G dolazi u boji Polar Night.

Nokia 5.3 i Nokia 1.3

Nokia 5.3 donosi nekoliko novina uz četverostruku kameru novi Qualcomm Snapdragon 665 procesor i dvodnevno trajanje baterije, a opremljen je sa stražnjim modulom od četiri kamere. Uređaj ima zaslon dijagonale 6,55 inča. Uređaj dolazi sa predinstaliranom Androidom 10 i posebnim gumbom ta Google Assist.

Nokia 1.3, njihov najnoviji budžetni uređaj također dolazi s Androidom 10 (Go verzija) i velikim HD+ zaslonom uz 'pristupačnu cijenu'.

Nokia 5310

Konačno, tu je nova interpretacija Nokije 5310 Xpress Music. Nokia 5310 sadrži MP3 player i FM radio, te dva frontalna zvučnika. Uređaj pruža klasični dizajn opremljen novim dodacima, retro dizajnom i pojačanom baterijom.

HMD Connect Global Data Roaming Service

HMD Global također je predstavio novu HMD Connect globalnu uslugu podataka u roamingu. On korisnicima prilikom putovanja pruža kontrolu nad svojom podatkovnom pretplatom. HMD Connect Global Data Roaming aktivira se putem prijave unutar aplikacije. Nakon što to učine, korisnici će dobiti SIM karticu na kućnu adresu i moći će jednostavnije kontrolirati svoju podatkovnu pretplatu. HMD Connect će se prvo pokrenuti u Beta verziji putem HMDConnect.com.

HMD Connect globalna usluga za roaming podataka trenutno djeluje u preko 120 zemalja svijeta, a zajedno s partnerima Greenwave Systems i lokalnim operaterima, HMD Global radi na proširenju pokrivenosti na još više mreža i zemalja u budućnosti.

Novi uređaji iz HMD-a Izvor: Promo fotografije / Autor: HMD

Cijena?

Nokia 8.3 5G globalno je dostupan od ljeta 2020. godine i dolazi u Polar Night boji po globalnoj prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 599 eura za 6GB / 64GB RAM / ROM-a i 649 eura za 8GB / 128GB mogućnosti pohrane. Nokia 5.3 dostupan je na globalnoj razini od travnja, a dolazi u boji Cyan, boji pijeska i ugljena s 4GB / 64GB RAM / ROM konfiguracijom po prosječnoj globalnoj maloprodajnoj cijeni od 189 eura. Nokia 1.3 dostupan je na globalnoj razini od početka travnja, a dolazi u boji Cyan, boji pijeska i ugljena s prosječnom globalnom maloprodajnom cijenom od samo 95 eura Nokia 5310 bit će dostupan u bijeloj / crvenoj i crnoj / crvenoj boji od kraja ožujka po globalnoj prosječnoj maloprodajnoj cijeni od 39 eura.

Konačno, HMD Connect BETA će se pokrenuti putem HMDConnect.com s paketom koji uključuje SIM karticu, do 1 GB roaming podataka, uključujući porez i dostavu po cijeni od 19,95 eura. 14-dnevni globalni plan roaminga podataka kreće se od 9,95 eura, a nadogradnje plana kreću se od 5 eura.