AIRTAGS

Gubite stvari posvuda? Apple bi uskoro mogao imati lijek za vaše glavobolje

03.11.2019 u 17:00

Bionic
Reading

AirTagsi su mali odašiljaći napravljeni kako bi pomoću Bluetooth veze pronalazili predmet koji ste AirTaggali, odnosno digitalno označili

Apple navodno razvija sustav i uređaja koji će pomoći pri potrazi za predmetima koje svi povremeno gubimo. Podsjetimo, ovdje se ne radi se o potpuno novom konceptu, već nečemu vrlo sličnom onome što već rade uređaji Tile.

Glasine o Appleovim AirTagsima počele su se širiti još u travnju ove godine. MacRumors je nedavno dobio nekoliko slika AirTagova za iPhone te je objasnio kako ti uređaji uopće rade. AirTagovi rade putem 'Find My' aplikacije za iOS, a korisnici će moći staviti AirTag na predmete poput ključeva i prtljage kako bi mogli precizno označiti njihovu lokaciju pomoću nove stavke 'predmeti' u iOS aplikaciji Find My.

Za traženje predmeta AirTags će koristiti Bluetooth vezu s iPhoneom, kao i njegov novi ultra-širokopojasni čip U1 (prisutan u iPhoneu 11). Traženje predmeta pomoću U1 pružit će bolju preciznost traženja od obične Bluetooth veze, no i dalje mora biti prilično blizu označenog uređaja kako bi ga precizno locirao. MacRumors pretpostavlja da bi Apple mogao za ovo koristiti proširenu stvarnost kako bi korisnika navodio do zagubljenih predmeta.

Što se dalekometnog lociranja tiče, AirTags bi mogao koristiti značajku iOS-a 13 koja koristi Bluetooth vezu sa obližnjim iPhoneima, iPadima i Macovima kako bi tražio druge Apple uređaje. Što se instalacije uređaja tiče, on bi navodno trebao biti jako jednostavan - treba ih samo staviti pored iPhonea. Nakon što se AirTag upari sa iPhoneom, malog pratioca je moguće imenovati.

Kada dolaze? Nitko ne zna, no šuška se o datumu prije kraja 2019.