cs:go

Gotov je drugi tjedan Superology Student Esports Tournamenta; evo kako sada izgleda poredak fakulteta

23.10.2021 u 14:40

Bionic
Reading

U tjednu napetih CS:GO mečeva bilo je više od 12 sati borbi. Drugi naslov Student Esports Tournamenta igrao se svih pet radnih dana, a u prvoj fazi natjecanja u ovom naslovu prošlotjedni pobijednik TVZ izgubio je od FOI-ja, a FESB je pobijedio Sveučilište Sjever. Istovremeno je na drugoj strani bracketa tim Algebre pobijedio tim FERa, dok je u polufinale prošao i FERIT ostavivši za sobom tim FSB-a.

U dvama polufinalima su se sastali timovi FOI-ja i FESB-a te Algebre i FERIT-a. U uzbudljivim polufinalima kao pobjednici susreta izašli su Algebra i FESB, oboje s uvjerljivim pobjedama u 2 od mogućih 3 runde.

Borba za treće mjesto odvila se u četvrtak te su snage odmjerili FOI i FERIT. Oba tima pokazala su da su zaslužili svoje mjesto na vrhu ove kategorije, no sreća je ipak bila na strani FERITa koji je ovaj dio natjecanja završio kao treći što timu donjelo 50 bodova.

Finale ovog tjedna gledali smo u petak kada su nas Algebra i FESB zabavili mečevima koji su bili uzbudljivi do zadnjeg trena. Prvu rundu odnio je FESB rezultatom 16:14 na mapi Nuke, dok je druga runda, ona na mapi Inferno, bila sretnija za tim Algebre koji je pobijedio rezultatom 16:12. Treća mapa, Overpass, bila je odlučujuća za saznati pobjedinka drugog tjedna Superology Student Esports Tournamenta, a taj je naslov ponio FESB pobjedivši treću rundu rezultatom 16:14.

Poredak u turniru

Fakulteti koji se natječu u prvom izdanju Superology Student Esports Tournamenta su: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište Sjever, Tehničko veleučilište u Zagrebu i Visoko Učilište Algebra, a trenutni poredak na ljestvici izgleda ovako:

Nakon nastupa u naslovu FIFA21 i CS:GO posljednji na tablici trenutno je North s 20 bodova, a slijede ga FERIT i FSB svaki sa 60 bodova. Nakon njih izjednačena su čak tri fakulteta sa 80 bodoba a to su Algebra, FOI i FER. Prvo mjesto podjelili su timovima FESB-a i TVZ-a s 110 bodova.

Podsjećamo, tim koji ponese naslov ukupnog pobjednika turnira svome će fakultetu osigurati profesionalnu streaming opremu kako bi se dalje popularizirao esport na tom fakultetu, dok su tjedni pobjednici nagrađeni nagradama sponzora.

Podrži svojeg favorita!

Sljedeći naslov u kojemu će predstavnici fakulteta odmjeriti snage je Rocket League koji će se igrati 4. i 5. studenog. Live stream svakog dana natjecanja počeinje u 18 sati, a može se pratiti na službenim kanalima Superology Student Esports Tournamenta - Twitchu i YouTubeu.

Osim nagrada za natjecatelje organizatori turnira osigurali su i bogate nagrade za gledatelje koji će imat priliku osvojiti nagradu svakog dana streama što je još jedan dobar razlog da se pridružite live streamu i podržite svog favorita!