zapisi iz gmaila

Googleov Kalendar vam je pomahnitao i stvara događaje sam od sebe? Evo mogućeg rješenja

27.12.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Nekoliko korisnika tijekom vikenda prijavilo je neobično ponašanje Googleovog Kalendara koji im je samovoljno počeo unositi događaje

Krajem prošlog tjedna Google kalendar je određenim korisnicima, koji su to zatim podijelili sa javnosti na mrežama, prikazivao nasumično stvorene cjelodnevne događaje na temelju poruka unutar Gmaila, a koje se ne moraju nužno odnositi na neki određeni događaj. Ne postoji jasan obrazac s pojavljivanjem ove pogreške, iako se čini da e-poruke sa spomenutim datumima unutar svog sadržaja mogu biti jedan od izvora ove greške.

'Nasumični propust' ili 'neželjeni marketinški događaji' samo su neki od opisa kojima su neki korisnici opisali stvari koje su im se počele pojavljivati u Googleovom Kalendaru.

Točan razlog ovog neobičnog ponašanja Kalendara još nije poznat, no popravak greške bi trebao biti relativno jednostavan.

Ulaskom u postavke Google kalendara u odjeljku Postavke > Događaji iz Gmaila trebalo bi zaustaviti stvaranje tih događaja kada isključite potvrdni okvir za "Automatski dodaj događaje iz Gmaila u moj kalendar."

Slična metoga koristila se za zaustavljanje neželjenih pozivnica koje su se korisnicima pojavljivale 2019., donosi 9to5google.com.