RAČUNALA

Google predstavio Kids Space - novi softver za tablete prilagođen djeci

04.09.2020 u 10:23

Bionic
Reading

Google najnovijim dodatkom želi klincima ponuditi dodatne sadržaje i zabavu uz pomoć Play Storea i naravno - YouTubea Kids

Trenutna generacija djece je, bar što se tehnologije tiče, puno ispred prijašnjih - dijelom zato jer odrastaju sa tabletim i smartfonima u rukama. Doduše samo zato jer se bolje snalaze u digitalnoj eri, ne znači da ih cijeli svijet tehnologije čeka s otvorenim rukama. Na interetu postoji puno stvari koje djeca ne bi smjela gledati.

Upravo zato Google je uveo Kids Space, specijalni mod za tablete koje pokreće Android. Kompanija je novi mod rada premijerno predstavio u The Keywordu.

Što je to Google Kids Space?

Google Kids Space osmišljen je kao digitalna sredina koja je sigurna za djecu koja koriste određene brendove tablet računala. Ona im nudi aplikacije, knjige i videe uz koje mogu istraživati, učiti i zabaviti se, piše MakeUseOf.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Google

Djeca će moći birati što ih zanima i Kids Space će im ponuditi sadržaje vezane uz njihov izbor. Dijete će svaki dan dobiti novu ponudu sadržaja uz koje će se moći zabaviti te usput ponešto i naučiti. Kids Space u ponudi ima veliku količinu aplikacija - sve su odabrane od Googlea te su, prema izvoru, sigurne za djecu. Kids Space u SAD-u također ima knjižnicu od preko 400 besplatnih knjiga.

Kao što se i dalo pretpostaviti, Kids Space je usko povezan sa YouTube Kidsom. Google je izabrao zabavne videe koji potiču aktivnosti pored gledanja u tablet te koja motiviraju djecu da se igraju i zabavljaju vani. Pored sadržaja koje nudi Kids Space, roditelji također mogu dodati i aplikacije po svojem izboru pomoću Google Play Storea. Sve programe dostupne u dućanu bira i preuzima isključivo roditelj.

Dostupnost

Kids Space još nije dostupan svima. Google će softver prvo ponuditi izabranim tabletima iz Lenova, uključujući najnoviji Lenovo Smart Tab M10 HD Gen 2. Kompanija je naglasila da uslugu uskoro planira ponuditi i na drugim uređajima.