MOBILNE APLIKACIIE

Google Photos dobiva novi dizajn, a tu je i niz jako zanimljivih značajki

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 26.06.2020 14:28
  • Objavljeno 26.06.2020 u 14:28
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google je u svibnju tiho proslavio petu godišnjicu Google Photsa uvođenjem izravnog dijeljenja albuma, no u četvrtak 25. lipnja aplikacija je dobila potpuno novi dizajn koji, među ostalim, donosi i novu ikonu

Google je najnovijom nadogradnjom odlučio modernizirati i unaprijediti popularnu aplikaciju Photos i to je postigao uvođenjem tri kartice na dnu ekrana.

Aplikacija se pokreće sa jednostavnim pregledom na kakav smo vaikli, samo uz jedan bitni dodatak - videi se automatski pokreću, slike su veće i prostor među njima je reduciran. Google je također unaprijedio karusel Memories kako bi lakše radio sa velikim portretima.

Ovako izgleda opcija Memories smještena u kartici Photos

Ovako izgleda opcija Memories smještena u kartici Photos

Izvor: Promo fotografije / Autor: Google

Štoviše, Google je napravio filmove, kolaže, animacije, stilizirane fotografije i druge automatizirane kreacije te ih je sve strpao u Memories, izbacivši karticu 'For you' (za vas). Kompanija naglašava da je nova opcija 'Pretraži' puno važnja zbog povećanog broja digitalnih fotografija. Upravo je zato središnju karticu posvetio pretrazi - ona počinje sa tekstulnom rubrikom za pretragu i proteže se u veći karusel pod imenom 'People & Pets' (ljudi i kućni ljubimci).

Novi Map View

Doduše, najveća stvar koja dolazi u Google Photos je nov pregled sa zemljovidom. Kartica Places kombinira EXIF podatke samih fotografija sa poviješću Google Lokacija kako bi napravila simpatičnu toplinsku mapu vaše aktivnosti.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Google

Tako ćete moći zumirati i udaljavati pogled i istraživati mjesta koja ste posjetili tijekom vaših putovanja, gdje ste snimili fotografije, pa i odgovoriti na pitanje gdje ste snimili onu jako lijepu fotografiju.

Za kraju, tu je kartica Library koja u sebi sadrži albume, favorite, otpad, arhivu i druge mape. Konačno, tu je i karusel 'Photos on Device'. Što se dijeljenja tiče, ono je prebačeno na gornji lijevi kut prikaza te je vidljiv unutar cijele aplikacije.

Redizajn za Google Photos dolazi na Android i iOS tijekom idućeg tjedna u sklopu nadogradnje na verziju 5.0.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!