STIGLE SU NADOGRADNJE

Google je upravo ažurirao većinu aplikacija za iPhone, no i dalje postoje izuzeci

03.03.2021 u 07:50

Bionic
Reading

Nakon nekoliko mjeseci pauze, Google je odlučio ažurirati Gmail, Docs, kao i veliku većinu drugih aplikacija za iOS. Nadogradnja je, doduše, zaobišla Chrome

Google je nadogradio Gmail za iOS i to po prvi put u nekoliko mjeseci. Među poboljšanim aplikacijama nalaze se Meet, Docs, Calendar i Tasks. Tasks od sad podržavaju widgete za iOS 14, no pored toga - promjena na aplikacijama baš i nema. Nadogradnje, prenosti Engadget, uglavnom obuhvaćaju ispravke bugova, kao poboljšanje performansi na Appleovim uređajima.

Razlog zbog kojeg se ova nadogradnja smatra važnom nalazi se 'iza kulisa'. Naime, ovo je prvi put da je Google nadogradio iOS aplikacije nakon što se Apple svim velikim tehno firmama zaprijetio da će blokirati njihovo njuškanje oko korisnika iPhonea, iPada i Mac računala. YouTube je, za razliku od ostatka Googleovih proizvoda, nadogradnju dobio još tijekom veljače.

Neke druge super poznate Google aplikacije za iOS i dalje su na letu - počevši sa Chromeom koji nije bio nadograđen još od studenog, kao i Driveom koji je od Appleove nove direktive u dućanu aplikacija uveo prošireni opis svega što aplikacija sakuplja. Chrome, za razliku od poznate usluge za pohranu podataka na oblaku nije dobio detaljni opis na App Storeu.