PRIORITY MAIL

Gmail razvrstava poštu po važnosti

  • Autor: G. M.
  • Zadnja izmjena 31.08.2010 15:05
  • Objavljeno 31.08.2010 u 15:05
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Google je pokrenuo testiranje usluge koja će korisnicima njihove usluge Gmail automatski razvrstavati elektroničku poštu po važnosti

Količina elektroničke pošte koju prima prosječni korisnik doista je velika, i to ne samo zbog neželjene pošte (spama). Ima tu i puno poruka koje korisnik želi i treba primiti, ali među njima se zagube one doista važne. Zbog toga je Google osmislio uslugu koju je nazvao Priority Inbox, a cilj joj je posebno istaknuti važnije poruke.

Nova usluga će korisniku ulazni sandučić podijeliti u tri dijela: važno i nepročitano, obilježeno zvjezdicom i sve ostalo. Važnu poštu će Google prepoznavati analizirajući kojim osobama najčešće pišete, na čije poruke najčešće odgovarate, koje poruke odmah otvarate, a pouzdat će se i u upute korisnika. Svaka poruka će dobiti male znakove plusa ili minusa kojima će korisnik sam obilježavati poruke po važnosti.

Za sada je usluga u fazi beta testiranja pa bi je mogli vidjeti samo neki od vas u svojim poštanskim sandučićima Googleove usluge Gmail. Kako će vrijeme prolaziti, tako će sve više korisnika dobivati mogućnost korištenja Priority Maila. Google kaže da bi u roku od tjedan dana svima trebali aktivirati novu uslugu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!