TEHNO SAVJETI

Gdje možete pronaći besplatni ChatGPT-4? Pokazat ćemo vam

17.06.2024 u 13:13

Bionic
Reading

OpenAI-jev GPT-4 jedan je od najpopularnijih i najsposobnijih modela velikih jezika (LLM). Većina ljudi pristupa GPT-4 putem pretplate na ChatGPT Plus, no ona košta 20 USD mjesečno

Što ako vas zanima ChatGPT 4, a niste spremni plaćati mjesečnu pretplatu? Na sreću, postoji rješenje. Štoviše, postoji pet vrlo lako dostupnih rješenja i za niti jedno od njih ne morate platiti ni centa.

Ovo su najbolji izvori najnovijeg LLM-a iz OpenAI-ja za koje vam nije potreban novac.

Microsoft Copilot

Microsoft je bio jedna od prvih tvrtki koja je izravno radila s OpenAI-jem, uloživši milijarde dolara u tvrtku i njezino istraživanje umjetne inteligencije, piše Makeuseof.

Bing Chat je postao jednim od prvih načina za besplatno korištenje GPT-a 4, omogućujući do 300 razgovora dnevno sa svakim razgovorom ograničenim na 30 pitanja. 1. prosinca 2023. Microsoft je rebrandirao Bing Chat u Copilot, ukidajući ograničenje od 300 chatova dnevno te donijevši podršku za Copilot u mnoge druge Microsoftove usluge.

Kopilot ima i druge prednosti. Na primjer, možete besplatno koristiti OpenAI-jev DALL-E 3 alat za pretvaranje teksta u sliku. Copilot Image Creator radi slično alatu OpenAI, s malim razlikama, a može ga se koristiti za brzo generiranje AI slika, piše Makeuseof.

Ako želite koristiti GPT-4 besplatno, Microsoft Copilot je jedna od najboljih opcija. Pretplata na ChatGPT Plus još uvijek je općenito najbolja opcija zbog široke lepeze značajki, ali ako imate samo nekoliko pitanja na koja želite odgovor, Copilot je sljedeća najbolja opcija.

ChatGPT

ChatGPT nudi GPT-4 besplatno? OpenAI je lansirao hrpu novih značajki na događaju Spring Update u svibnju 2024., a jedna od njih bila je nova verzija GPT-4: GPT-4o.

GPT-4o potpuno je besplatan za sve korisnike ChatGPT-a, iako uz neka značajna ograničenja za one koji nemaju pretplatu na ChatGPT Plus. Za početak, besplatni korisnici ChatGPT-a mogu poslati samo oko 16 GPT-4o poruka unutar tri sata. Nakon što dosegnete ograničenje poruka, ChatGPT će blokirati pristup za GPT-4o.

Drugo, iako je GPT-4o potpuno multimodalni AI model, on ne podržava stvaranje DALL-E slika. Besplatni GPT-4o pristup ipak dolazi s nekim izvrsnim značajkama. Korisnici ChatGPT-a koji ne plaćaju mogu koristiti GPT-4o za pretraživanja weba i pitanja, analizu podataka, analizu slika i opsežnu podršku za datoteke. Također omogućuje neplatišama pristup prilagođenim GPT-ovima, iako oni imaju ista ograničenja kao GPT-4o slanje poruka.

Perplexity.ai

Perplexity.ai je vrlo obećavajući AI alat s mogućnošću besplatnog korištenja GPT-4. Iako besplatna verzija Perplexityja ne navodi da koristite GPT-4, uključivanjem načina rada 'Copilot' dobivate pristup GPT-4 ograničen na pet pitanja svaka četiri sata.

Sve u svemu, to nije loša opcija koja daje ideju kako Perplexity.ai funkcionira. Ako OpenAI gura prema stvaranju opće umjetne inteligencije, čini se da Perplexity.ai gura prema ponovnom pronalaženju internetskog pretraživanja, a njegov je alat odlična opcija za one koji žele 'napredno' iskustvo pretraživanja.

Nadogradnja na Perplexity.ai Pro razinu koštat će vas 20 USD mjesečno (isto kao pretplata na ChatGPT Plus), no nudi više 300 upita koja pokreće Copilot, pruža pristup Anthropicovom modelu Claude 3 i prenosi onoliko datoteka koliko želite da AI analizira.

Merlin

Merlin je proširenje za Chrome koje omogućuje besplatan pristup GPT-u 4, uz ograničenje na određeni broj dnevnih upita.

Ono što Merlin čini izvrsnim načinom besplatnog korištenja GPT-4 njegovi su zahtjevi. Kao korisnik Merlin Free-ja, na raspolaganju su vam 102 zahtjeva dnevno. Svaki postavljeni GPT-4 zahtjev košta 30 zahtjeva, dajući vam oko tri besplatna GPT-4 pitanja dnevno (što je otprilike u skladu s većinom drugih besplatnih GPT-4 alata). Merlin također za vaše zahtjeve koristi pristup webu, iako to poskupljuje pristup (60 zahtjeva umjesto 30).

GPT-3.5 zahtjevi su, tim rečeno, puno jeftiniji uz jedan zahtjev po pitanju.