JEDAN NA JEDAN

FER-ovci odradili speed dating; jesu li pronašli svoj poslovni par?

15.12.2016 u 12:51

Bionic
Reading

Na razgovor s predstavnicima 30 domaćih i inozemnih tvrtki na Fakultetu elektrotehnike i računarstva došlo je 180 zainteresiranih studenata

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) 15. prosinca održan je Career Speed Dating. Tijekom događanja koje su organizirali Centar karijera FER-a i eStudent studenti su imali prilike predstaviti se i popričati s predstavnicima 30 poslodavaca iz IT, broadcasting, telekomunikacijske, auto i drugih industrija.

Sa 180 zainteresiranih studenata razgovarali su predstavnici Financijske agencije, Telegre, Ericsson Nikole Tesle, KING ICT-a, Fivea, mStarta, HŽ Infrastrukture, Repslyja, APIS IT-ja, HashCodea, IN2, British American Tobacca (TDR), Stype CS-a, Superiusa, Perpetuum Mobilea, Iskon Interneta, Poslovne inteligencije, Comminusa, Undabota, Asseca SEE-ja, Trikodera, GlobalLogica, Inifiga IS-a, Infobipa, Sedam IT-ja, Farmerona, IOActive Europe Limiteda, AT & S Austria Technologie & Systemtechnik Aktiengesellschafta, Hrvatskog Telekoma i VIPneta.

Svaki razgovor bio je spoj klasičnog razgovora za posao i spoja na brzinu koji traje osam minuta: pet minuta za pitanja poslodavaca i tri minute kako bi studenti mogli doznati sve što ih zanima o tvrtki.


Career Speed Dating sjajna je prilika mladim ljudima da u vrlo kratkom vremenu pokažu svoje vještine predstavljanja poslodavcima. Na nama je zadatak da ih ohrabrimo i ukažemo im na područja koja mogu unaprijediti kako bismo ih što bolje pripremili za sva buduća iskustva koja ih očekuju u poslovnom svijetu. Koncept pruža mogućnost i nama poslodavcima da približimo naše poslovanje studentima.

Dojmovi su izvrsni. Jako mi je drago što je HT dio ovog projekta jer je on odlična prilika poslodavcima i studentima za neposredno predstavljanje. Važno je u ovom dobu tehnološkog napretka zadržati i osobni odnos te dočarati kakvo ozračje kompanija može ponuditi.

Prioritet Hrvatskog Telekoma je stalno ulaganje u znanje jer dinamičan razvoj tehnologije ne trpi status quo. I zato nam je važna suradnja s FER-om i srodnim STEM fakultetima jer zajednički možemo napraviti dobre stvari za dobrobit čitave STEM zajednice.

U svibnju smo s FER-om predstavili STEM HUB, kojim želimo podržati i promovirati STEM zajednicu mladih stručnjaka, i potpisali ugovor o suradnji s ciljem razmjene znanja i prakse iz područja STEM-a, a studentima se pružila prilika za sudjelovanjem na domaćim i međunarodnim projektima već od prvih godina studija te mogućnost stipendiranja i stručnog mentorstva.

U ovoj godini održali smo i prvi HT-ov hackathon na temu komunikacijskih tehnologija budućnosti te nastavljamo s tom praksom. Upravo je i ovaj događaj prilika studentima da budu prepoznati od nas, poslodavaca, te im se nudi mogućnost sudjelovanja u nekima od naših STEM aktivnosti', rekla je Marija Felkel, članica Uprave HT-a za ljudske resurse.

'Bilo je super. Ovo je izvrsna prilika vidjeti kako će biti kad dođemo na tržište rada', rekla je Magdalena Horvat, peta godina PMF-a, nakon spoja na brzinu s predstavnicima HT-a.


Luka Samaržija, voditelj e-kanala u Iskonu, naglasio je da smo s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju postali dio izuzetno konkurentnog tržišta rada.

'Jasno nam je da se kao telekomunikacijska tvrtka u maloj zemlji moramo dodatno potruditi želimo li privući najbolje kadrove pa su nam događanja poput Career Speed Datinga izvrsna prilika da upoznamo studente sa STEM područja s projektima na kojima mogu dobiti priliku raditi u Iskonu', naglasio je Samaržija.

Iskon je ovim putem tražio kandidate za projektne pozicije poput UI dizajnera, projekt menadžera, developera i big data analitičara. Samaržija je uz to studentima prenio vlastito iskustvo rada u Iskonu, u kojem je kao dvadesetpetogodišnjak dobio priliku pokrenuti odjel upravljanja e-kanalima i sudjelovati u projektima razvoja web i mobilnih aplikacija, cloud sustava te rješenja za internet stvari.

'Svidjelo mi se jer sam dobio puno informacija o tome u kojima sve područjima zapošljavaju, o novim projektima... Doznao sam da je Iskon jako pristupačan za studente te imaju razumijevanja za studentske obaveze', rekao je Lovro Križaj, student pete godine računalnog inženjerstva.