PRIJETE BRISANJEM FOTKI

Facebook postaje naporan, tjera nas na još jednu aplikaciju

13.06.2016 u 09:40

Bionic
Reading

Ako ne preuzmete zasebnu aplikaciju Moments iz Facebooka stižu prijetnje kako će obrisati vaše privatne fotografije koje ste dosad sinkronizirali

Nakon što su u siječnju uklonili sinkroniziranje fotografija iz svoje temeljne mobilne aplikacije i prebacili ga u aplikaciju Moments, u Facebooku su odlučili nas natjerati na korištenje potonje.

Ako ne preuzmete zasebnu aplikaciju Moments iz Facebooka stižu prijetnje kako će obrisati vaše privatne fotografije koje ste dosad sinkronizirali.

Zadnjih nekoliko godina korisnici Facebooka mogli su sinkronizirati privatne fotografije koje drže na mobitelima s privatnim albumima na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži. Time bi stvorili sigurnosnu kopiju (backup) koju je praktično dijeliti s prijateljima, ako bi im to odgovaralo.


No, od početka ove godine Facebook je uklonio tu značajku iz svoje glavne aplikacije, ne bi li počistio put za novu aplikaciju Moments.

Većina korisnika pretpostavila je kako dosad sinkronizirane fotografije Facebook neće dirati, ali to neće biti slučaj, čini se. Već su počele stizati obavijesti o tome kako je potrebno preuzeti novu aplikaciju ukoliko želite zadržati stotine, možda i tisuće dosad sinkroniziranih i na Facebookovim poslužiteljima pohranjenih fotografija.

To se, naravno, odnosi samo na privatne albume lokalnih fotografija koje bivaju automatski uploadane s vašeg mobitela. Sve fotke koje podijelite s drugima ili objavite javno na zidu će ostati netaknute.

Odluku trebate donijeti do 7. srpnja. Ako odlučite ne instalirati Moments, možete preuzeti sve pohranjene fotografije kao arhivu prije no što ih obrišu.

Više:Neowin