DRUŠTVENE MREŽE

Facebook bi Stories i News Feed mogao spojiti u jedno

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 17.04.2019 09:56
  • Objavljeno 17.04.2019 u 09:56
tportal

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: NN

Popularna mreža polako kreće prema novom imidžu kojeg je zamislio Mark Zuckerberg - pretvaranju u platformu s objavama koje imaju određeni rok trajanja

Facebook radi na testiranju novog sučelja za svoju popularnu aplikaciju, a cilj im je spojiti News Feed i Stories u jedno, što znači da će korisnici sve moći pregledavati na isti način kao kad surfaju Instagramom ili Snapchat Storiesima. Novosti vezane uz mijenjanje sučelja stižu od analitičarke aplikacija Jane Manchun Wong koja je kod novog Facebooka našla u klijentu Facebooka za Android.

Facebook Stories i News Feed postoje u dvije zasebne cjeline u sklopu sučelja aplikacije Facebook. Drugim riječima, možete skrolati kroz News Feed i onda nevezano švrljati kroz priče. U novom dizajnu Stories i News Feed (uključujući objave, fotografije, videe i sponzorirane objave) - pripadaju istom sučelju.

Premda su Stories na Facebooku u 2017. bili jedna od najomraženijih značajki, kompanija je predvidjela da će u 2019. premašiti News Feed.

Budućnost News Feeda postala je upitna još otkad je direktor Facebooka Mark Zuckerberg rekao da kompanija odlazi od trajnih javnih objava prema privatnom enkriptiranom komuniciranju, prenosi The Verge.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!