Huawei Mate 10 Pro

Evo koju je ocjenu dobila kamera novog Huawei smartfona

25.10.2017 u 12:41

Bionic
Reading

Huawei Mate 10 Pro pametnoi telefon predstavljen je prošloga tjedna u Münchenu, a evo što testiranja pokazuju

DxO, nezavisna softverska tvrtka poznata po ocjenjivanju kamera integriranih u pametne telefone, ocijenila je senzore kamere Huawei Mate 10 Pro pametnog telefona predstavljenog prošloga tjedna u Münchenu. Huawei Mate 10 Pro ocijenjen je tako s 97 bodova od mogućih 100.

DxO je na svojim službenim stranicama objavio rang listu mobilnih uređaja s najboljim kamerama, a Huawei Mate 10 Pro našao se na drugom mjestu. Ključne prednosti Mate 10 Pro kamere su dobra ekspozicija koja posebno dolazi do izražaja u zatvorenim uvjetima te široki promjer optičke leće koja omogućuje produciranje blagog, ali atraktivnog Bokeh efekta.

Senzori kamere na novom Mate 10 Pro uređaju dobili su 86 bodova za preciznost i reprodukciju boja, 96 bodova za automatsko fokusiranje, 67 bodova za teksturu, 84 boda za bljeskalicu i 50 bodova za Bokeh efekt kod fotografiranja.

Huawei Mate 10 Pro pokazao se vrlo sposobnim i prilikom snimanja videa, čime je postigao rezultat od 90 bodova. Što se tiče video autofokusa, on je brz i precizan s dobrim mogućnostima praćenja te niskom razinom buke.

Huawei Mate 10 Izvor: Huawei / Autor: Huawei

'Uz dobru ekspoziciju, Huawei Mate 10 Pro nudi i široki dinamički raspon, a senzori fotoaparata vrlo su brzi i osiguravaju ponovljiv autofokus', stoji u recenziji uređaja.

S postavom dvostrukog fotoaparata, razvijenog u suradnji s tvrtkom Leica, uređaj kombinira 12 Mp RGB i 20 Mp jednobojni senzor, čime postiže visok rezultat na službenoj DxO ljestvici.

Dva f/1.6 leća s Leica optikom, dvostruki zoom, fazna detekcija i lasersko automatsko izoštravanje te dvostruka LED bljeskalica samo su neke od ključnih specifikacija kamere Huawei Mate 10 Pro mobilnog uređaja