MNOGO POSLA

Evo kako se u potpunosti izbrisati s interneta

08.03.2014 u 11:18

Bionic
Reading

Jeste li se ikad poželjeli potpuno izbrisati s interneta - iz kakvog god razloga? Infografika koju je pripremio Who Is Hosting This bi mogla pomoci pri tome. Kako oni navode, razloga je mnogo, od osnova vezanih uz privatnost 'ukaljanih' lošim upravljanjem društvenim mrežama, do rizika za gubitak posla zbog neke objave

'Odluka da se povuče okidač (iz svijeta interneta) je sve atraktivnija za one koji postaju zabrinuti zbog potencijalnog gubitka posla, veze ili sl.', navodi Who Is Hosting This. Dok je uklanjanje profila s većine društvenih mreža relativno jednostavno, kako bi se u potpunosti izbrisalo sve tragove, valja posegnuti za specijaliziranim servisima i - nešto više ručnog rada.

Gašenje registriranih profila po internetu neće ukloniti i rezultate pretrage - a možda je preostao i još koji profil. Google, Yahoo i Bing su vaši najbolji prijatelji u tom slučaju. Čak i tada postoji mogućnost da se neki korisnički računi ne mogu obrisati, no rješenje postoji - lažiranje i izmjena podataka na njima. Mislili ste da je to sve? Ni blizu:

Klik za uvećani prikaz (WhoIsHostingThis)