TEHNO SAVJETI

Želite brzo izbrisati povijest pregledavanja na Androidu? Ovo je način

08.07.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Ako zbog ikakvog razloga želite pobrisati trag vaših web aktivnosti u popularnim preglednicima na Android smartfonu, ne brinite - procedura je vrlo jednostavna

Preglednik instaliran na vašem Androidu predstavlja veliku slabost vaše internetske privatnosti. Smartfoni i tableti se često gube, kradu ili završe hakirani zahvaljujući lažnim hotspotovima.

Kako biste spriječili nečasne stranke od krađe vaših podataka na Androidu, najbolji prvi korak je pobrisati povijest surfanja u pregledniku.

Google Chrome

Chrome je najrašireniji web preglednik za Androide - koristi ga preko 85 posto korisnika ovog operativnog sustava. Na sreću, procedura brisanja povijesti surfanja u pregeldniku je strašno jednostavna. Za početak otvorite Chrome i odite u izbornik Menu > History ili jednostavno u polje za adresu/pretragu ukucajte chrome://history.

Otvorit će se stranica na kojoj ćete vidjeti povijest pregleda. Na samom vrhu prozora moći ćete vidjeti tipku pod imenom Clear Browsing Data (briši podatke o surfanju) koju predlažemo da pritisnete.

Ono što vam preostaje izabrati koje podatke točno želite izbrisati. Na samom vrhu stranice moći ćete izabrati vrijeme koje želite poništiti i nakon toga označite polja koja želite. Na raspolaganju su vam osnovne i napredne kartice s opcijama - koju god koristili, birajte povijest surfanja iliti Browsing History. Za kraj samo pritisnite opciju Clear Data.

tehno trikovi

Locirajte vašu obitelj i prijatelje uz ove korisne aplikacije za Android

Pogledaj galeriju

Mozilla Firefox

Brisanje povijesti pretrage u Firefoxu vrlo je slično onome u Chromeu. Nakon što otvorite preglednik i pritisnete tri uspravne točkice u gornjem desnom kutu, u izborniku birajte History, odnosno povijest.

Kao i u Chromeu, vidjet ćete veliku tipku za brisanje povijesti surfanja (Clear History), samo što se ovog puta ona nalazi na samom dnu stranice. Za razliku od Chrome, nemoguće je birati koje podatke želite brisati. Nakon što odlučite pobrisati povijest surfanja, aplikacija će vam dati posljednje upozorenje prije nego što podaci otiđu u zaborav. Pritisnite OK i vaša povijest surfanja bit će izbrisana.