ORGANISING FOR CHANGE

Ericsson ponudio vodič kroz digitalnu transformaciju

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 17.09.2015 06:42
  • Objavljeno 17.09.2015 u 06:44
mobitel tablet računalo

mobitel tablet računalo

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Novi Ericssonov izvještaj o digitalnoj transformaciji nudi specifične savjete koji tvrtkama mogu pomoći pri iskorištavanju novih mogućnosti koje nude napredna ICT rješenja, kao i strategije za odgovore na raznovrsne izazove

Ericssonovo izvješće pod nazivom 'Organizing for Change' istražuje mogućnosti i strategije pred poslovnim subjektima koji se suočavaju s digitalnom transformacijom.

Temelji se na gotovo 100 dubinskih intervjua sa članovima uprava renomiranih kompanija iz niza sektora, s različitim profilima stručnjaka te s digitalnim startup kompanijama.

Izvještaj pokazuje da, uz pomoć naprednih ICT rješenja, kompanije mogu pretvoriti rizike u mogućnosti. Ericsson nudi vodič za preživljavanje koji, na temelju samoprocjene vezane uz trenutačne vrijednosti poslovnog subjekta, njegove kapacitete za inovacije te potencijalne izazove, daje konkretne savjete vezane uz učinkovite poslovne strategije.


'U ovom vremenu brzih promjena nedjelovanje je najveća prijetnja. Digitalna transformacija je promjena u ponašanju, kulturi i ekonomiji kojoj se svi tipovi poslovanja trebaju prilagoditi. Kakogod, ne postoji jedan recept za sve slučajeve', kaže Erik Kruse, direktor Ericssonovog laboratorija za umreženo društvo.

Izvješće je ujedno i zadnji dio Ericssonove trilogije o transformaciji poslovanja uslijed digitalizacije. Prethodni izvještaji obrađivali su tehnološki temeljene makrotrendove koji mijenjaju ustaljenu poslovnu logiku te operativne modele novih digitalnih poslovnih sustava.

U zadnjih 40 godina, ICT je pokretač promjena s najvećim utjecajem još od industrijske revolucije. Promjene su ubrzane u zadnjih pet godina, a u nadolazećem razdoblju očekuje se njihov eksponencijalni rast.


Zadnje izdanje izvješća 'Ericsson Mobility' iz lipnja 2015. godine predviđa da će do kraja ove dekade 90 posto svjetskog stanovništva biti pokriveno mobilnim širokopojasnim pristupom, 70 posto ljudi će koristiti pametne telefone, a diljem svijeta će biti umreženo ukupno 26 milijardi uređaja.

Konvergencija komunikacijskih i informacijskih tehnologija već je omogućila snažnu transformaciju različitih sektora otvarajući im put za inovacije. Dosada je promjena najvidljivija u medijima i komunikacijama, a sličan razvoj se odvija i u području edukacije, prijevoza, zdravstva i hotelijerstvu.

Kako se razvoj tehnologije daljnje ubrzava, mnogi će sektori, izborom sudionika ili slijedom okolnosti, doživjeti ovu promjenu.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!