SHARP LC40LE924E

Elegantni LED TV na Sharpov način

28.02.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Ekipa Europatradea isporučila nam je svoj Full HD televizor oznake LC40LE924E. Ključna karakteristika ovog elegantnog uređaja sadržana je u tome što je Sharp LCD panelu televizora uz tri osnovne boje (R, G, B) pridodao i četvrtu, žutu

Sharp je svoju tehnologiju AQUOS Quattron javnosti predstavio još u svibnju prošle godine. Tada je i započeo s isporukom modela koji je podržavaju, a mi smo imali prilike isprobati uređaj oznake Sharp LC40LE924E.

Isporučeni model dolazi s dijagonalom 40 inča (102 cm), dimenzije televizora iznose 993 x 707 x 275 milimetara (sa stalkom), a teži 23,5 kilograma. Dizajnu uređaja nema se što zamjeriti, a savršeno će se uklopiti u bilo koje okruženje.

Kako bi dodatno upotpunio dojam boje i kontrasta Sharp je zaslonu televizora pridodao staklenu zaštitu, no koja dovodi do značajne refleksije. Upravo iz tog razloga potrebno je paziti prilikom smještaja uređaja jer s jačim izvorom svjetla nasuprot televizora sadržaj je gotovo negledljiv. Postolje televizora izrađeno je od stakla i cijelom paketu daje dodatnu eleganciju.

Svi konektori uređaja smješteni su sa stražnje bočne strane, a neke osnovne tipke za upravljanje standardno s prednje. Što se povezivosti tiče, u Sharpu nisu štedjeli, tako da uređaj sadrži HDMI ulaze/izlaze, SCART, AV i komponentni ulaz, VGA utor i Ethernet utor, no televizor je opremljen i bežičnom vezom. Ista se omogućuje preko USB Wi-Fi modula, koji se standardno isporučuje s televizorom.

Vlasnicima ovog televizora omogućen je pristup Sharpovu AQUOS NET sučelju, no omogućeno je i klasično surfanje preko ugrađenog web preglednika. Naravno, tipkanje web adresa preko pripadajućeg daljinskog upravljača i nije neka sreća, no može poslužiti za prvu ruku.

Dodatne značajke televizora Sharp LC40LE924E su DLNA, koja omogućuje direktnu povezivost s kompatibilnim uređajima, multimedijski player koji je u stanju reproducirati HD sadržaje, pristup brojnim internetskim servisima te PVR, digitalni video snimač koji omogućuje pohranjivanje do 8GB podataka. PVR sadrži i time shift funkciju, koja pak omogućuje pauziranje sadržaja koji se reproduciraju te nastavak gledanja.

Na ranije spomenuti USB utor moguće je povezati i USB flash memorije te reproducirati multimedijske sadržaje s istih, no nažalost ugrađeni player nije u stanju reproducirati hrvatske titlove. Nažalost, prisutnost samo jednog USB utora uvjetuje da je uređaj ili povezan na bežičnu mrežu ili da se reproduciraju sadržaji s pripadajuće flash memorije.

Prikaz slike doista je impresivan i to bilo da se radi o Full HD sadržajima, bilo o standardnim sadržajima koje televizor skalira na svoj nativni format.

Moramo priznati da nam se televizor Sharp LC40LE924E doista dopao i garantiramo vam da njegovom nabavkom nećete pogriješiti. Uređaj je moguće nabaviti u Europatradeu po cijeni od 12.999 kuna

SPECIFIKACIJE:

LCD zaslon: LCD LED 102 cm (40"), RGBY,
Rezolucija: Full HD X-gen panel with AQUOS Quattron Technology (1920 x 1080 x 4),
Vidljivi kut: 176 stupnjeva
Dimenzije (Š*D*V): sa stalkom 993 x 707 x 275, bez stalka 993 x 659 x 39
Težina (kg):23.5
Zvučnici: 2 x 10 W
Ostalo: HD tuner (DVB-T / DVB-C / DVB-S), MPEG2 / MPEG4 H.264 • Slim LCD TV with edge LED backlight • Mega contrast • Scanning Backlight 200 with film dejudder • AQUOS NET + Internet Access and Media player via USB or home network (DLNA) • Time shift 
Cijena: 12.999 kuna
Ustupio: Europatrade