STRUJI STRUJA

E-kondom će vam pružiti novo seksualno iskustvo

21.02.2014 u 16:05

Bionic
Reading

Dva doktoranda napravila su prototip digitalnog uređaja koji odašilje kratke električne impulse s donje strane kondoma. Isprobali su ga na sebi

Unatoč brojnim zdravstvenim prednostima kondoma, ima onih koji ih nevoljko koriste jer smanjuju razinu užitka tijekom seksa.


Imajući to u vidu, dva doktoranda napravila su prototip digitalnog uređaja koji odašilje kratke električne impulse s donje strane kondoma. To može povećati količinu i raspon onog što osjećamo tijekom seksa, a otvara vrata mogućem korištenju s drugim uređajima nosivog računalstva i senzora.

Električna jegulja (Electric Eel) djelo je Firaza Peera i Andrewa Quitmeyera s programa Digital Media pri Sveučilištu Georgia Tech. Zamislili su razvoj proizvoda koji će omogućiti ugradnju njihove tehnologije u postojeće kondome, bez ugrožavanja njihove zaštitne funkcije.

Kako bi testirali Jegulju, napravili su mekan 'stimulacijski rukav', u koji su ugradili niz provodljivih elektroda. Uređaj pogoni mikrokontroler Lilypad, koji je moguće programirati, a može i preuzimati upute i podatke te slati električne impulse malim elektrodama smještenim u rukavu.

Na sličan način uređaj bi se moglo povezati s brojnim kontrolerima, kojima možemo upravljati osobno ili koristeći postojeći internetski softver.

Tako su ga, primjerice, spojili na senzor daha kućne izrade. Bilo je moguće kontrolirati pulsiranje promjenom učestalosti disanja. Brine li vas to što se koristi struja u neposrednoj blizini osjetljivih organa, opustite se. Napon je vrlo mali, a uređaj su izumitelji testirali osobno.

Trenutačno Peer i Quitmeyer pokušavaju skupiti novac za nastavak razvoja na platformi za crowdfunding Indiegogo. Nadaju se sakupiti 10 tisuća dolara (oko 60 tisuća kuna) do kraja ožujka, piše Daily Mail