MI NE SUMNJAMO, A VI?

E-Corvette oborila brzinski rekord, može li Rimac bolje?

11.03.2016 u 08:15

Bionic
Reading

Corvette Genovation GXE u praksi je potvrdila impresivne specifikacije kojima se pohvalila tijekom sajma Battery Show 2015

U tehničkim specifikacijama modela električnog automobila GXE C6 Z06 navedeno je kako od nula do sto kilometara na sat ubrzava za tri sekunde i postiže maksimalnu brzinu 320 kilometara na sat, zahvaljujući električnom motoru s više od 700 konjskih snaga.

S Bobom Simpsonom (suosnivačem EVDrivea) na suvozačkom mjestu i višestrukim rekorderom Johnnyjem Bohmerom za upravljačem, model na baterije C6 Z06 je na pisti na koju NASA spušta space shuttle u Kennedyjevom svemirskom centru u Cape Canaveralu dosegao brzinu od 300 km/h.

To je bilo dovoljno za uvrštavanje u knjigu rekorda koju vodi International Mile Racing Association, u kategoriji Top Speed Street Legal Electric Car


Rekord je navodno oboren tijekom prvog dana testiranja, što ostavlja mogućnost kako će tijekom idućih dana biti ponovno oboren.

Voljeli bi Gennovation GXE vidjeti u okršaju jedan-na-jedan s, recimo, modelom Zombie 222 ili Concept S. Po specifikacijama, potonji bi ga trebao pojesti za doručak.

Genovation nudi GXE za 300 tisuća dolara. Dolazi s ručnim mjenjačem sa šest brzina i baterijom od 44 kWh s dosegom od 240 kilometara.

Više:Auto Blog

Genovation GXE Breaks Electric Vehicle Speed Record