NOVA DIGITALNA ERA

Dvadeset godina tehnološkog diva: Pogledajte kroz što smo sve prošli s Googleom

3/12

Kolovoz 2001. - Eric Schmidt postaje direktor Googlea

Nakon što su uz pomoć investicije od 100.000 dolara pokrenuli kompaniju Google, Page i Brin su trebali nekoga tko će ju voditi. Eric Schmidt iskusni je direktor koji je prije dolaska u Google radio kao šef tehnološkog odjela Sun mikrosustava te nakon toga kao direktor Nortela. Brin je u jednom inrevjuu dolazak Schmidta opravdao potrebom za 'roditeljskim nadzorom' tijekom ere Googleovog rapidnog razvoja.

Schmidt se odboru direktora pridružio u ožujku 2001. i nakon toga u kolovozu preuzeo ulogu izvršnog direktora. Na poziciji je ostao deset godina tijekom kojih je svjedočio dolazak firme na burzu, kupnji YouTubea i uvođenju web aplikacija poput Google Docsa i Gmaila. Schmidt je 2011. napustio ulogu izvršnog direktora te preuzeo nešto 'mirnije' mjesto predsjedatelja u odboru direktora, a sve je komentirao šaljivom objavom na Twitteru u napisavši da 'svakodnevni roditeljski nadzor više nije potreban'.

Kolovoz 2001. - Eric Schmidt postaje direktor Googlea

Kolovoz 2001. - Eric Schmidt postaje direktor Googlea

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prethodna slika Sljedeca slika
Google je nedavno ugasio dvadeset svjećica na rođendanskoj torti, a mi vam donosimo prohod kroz najvažnije i najzanimljivije trenutke njegove slikovite povijesti