TRANSMEDIJSKI PROJEKT

Dva domaća filmaša crowdfundingom traže odbjeglog Twinga

18.02.2014 u 10:14

Bionic
Reading

Transmedijski projekt 'Twingo the Filmmaker' na dvije platforme za crowdfunding traži novac za snimanje web serije i dokumentarca o kulturi i umjetnosti u Europi. Kampanja će trajati usporedo s projektom

Bojan Kanjera i Matija Radeljak iz producentske kuće Aning film pokreću kampanje na platformama za crowdfunding Indiegogo i Trevolta kako bi skupili novac za putovanje po europskim glavnim gradovima.

Cilj im je otkriti zašto su snimanje filmova i kultura općenito tako skupi, troše puno vremena i često su neizvjesnog ishoda.


O tome će snimiti film koji će biti križanac dokumentarca i komedije (trajat će između 52 i 60 minuta) te seriju za web (12 epizoda po pet minuta). O svojim će dogodovštinama voditi i dnevnik na Facebooku i Twitteru, putem statusa, fotografija i kratkih videozapisa.

Priča će pratiti auto Renault Twingo koji je Bojanu i Matiji umakao nakon što je čuo kako ga planiraju prodati i s filmskog festivala u Cannesu vratiti se kući u Zagreb autostopom. Uvijek je korak ispred njih, što doznaju od svojih prijatelja i kolega u europskim gradovima.

Dnevnik i web serija, kao i kampanja za crowdfunding, odvijat će se paralelno. Twingo im neće prestati bježati sve dok kampanja ne završi, 20. lipnja. Precizna ruta zasad još nije određena.

Pred mikrofonom i kamerom naći će im se profesionalni kulturnjaci stariji od 30 godina, zaljubljenici u umjetnost i film stariji od 25 godina te ljudi općenito zainteresirani za film i umjetnost između 25 i 50 godina.

Skupe li dovoljno sredstava, projekt bi trebao krenuti u svibnju ove godine, tijekom filmskog festivala u Cannesu. Snimanje bi trebalo trajati 25 dana, do 12. lipnja.

Dnevnik ćemo moći čitati već za trajanja putovanja. Serija za web trebala bi biti emitirana između 1. lipnja i 20. kolovoza dok bi dokumentarac bio završen do kraja ove ili iduće godine.

Scenarij i režiju će potpisati Radeljak koji će s Kanjerom i producirati film. Budžet su procijenili na oko 110 tisuća eura (oko 845 tisuća kuna), od čega su većinu već osigurali, kažu.

Projekt možete podržati financijski, ali se u njega i uključiti izravno, kao i predložiti nekog za koga smatrate da ima nešto pametno za reći o navedenoj temi.

Koliko znamo, to je prvi domaći projekt na Trevolti, novoj platformi za crowdfunding namijenjenoj putnicima i avanturistima, o kojoj smo već pisali