BESPLATNO IZ MICROSOFTA

Društvene mreže u Microsoftovom Messengeru

01.10.2010 u 16:09

Bionic
Reading

Microsoft je danas predstavio značajno dorađen servis za elektronsku poštu Hotmail, novi Live Messenger koji se integrira s društvenim mrežama te dodatke Live Essentials za operativne sustave Windows

Servis za elektronsku poštu Hotmail značajno je nadograđen, a glavna novost je poštanski sandučić neograničene veličine. Microsoft je odlučio podariti svom servisu mogućnost rada s Office dokumentima priloženim u pošti. Usluga slanja privitaka je integrirana sa SkyDriveom, koji po novom nudi čak 25 gigabajta prostora za online pohranu podataka. Privici se ne šalju primatelju, već se postavljaju na SkyDrive, a primatelj dobiva mogućnost pregledavanja na pošiljateljevom SkyDriveu.

U Microsoftu su posebno naglasili nadogradnju i dodavanje filtara za prepoznavanje neželjene pošte, kategorizaciju pošte za lakše snalaženje u velikom broju pristiglih poruka te lakše razdvajanje poruka pristiglih iz raznih izvora – ukoliko se korisnik odluči na integraciju više računa elektronske pošte i društvenih mreža u Microsoftovu uslugu.

Windows Live Messenger u novoj verziji nudi spajanje s popularnim društvenim mrežama u jednom prozoru, a Facebook, LinkedIn, MySpace i Flickr su neke od podržanih mreža. Korisnik ima velike mogućnosti izbora što želi integrirati u Messenger, čije se kontaktne liste mogu pokazati i unutar servisa Hotmail.

Windows Live Essentials 2011 je paket aplikacija koje korisniku nude organizaciju i jednostavnu obradu fotografija (Photo Gallery), obradu videosnimaka (Live Movie Maker), offline rad s elektronskom poštom (Mail), IM komunikaciju (Messenger), pisanje sadržaja za blog (Writer), roditeljsku kontrolu nad surfanjem (Family Safety) i sinkronizaciju dokumenata i drugih datoteka između više računala (Windows Live Mesh).

Sve navedene novosti i nove aplikacije dostupne su od danas i besplatne su. Windows Live Essentials 2011 će funkcionirati na operativnim sustavima Windows 7, Windows Vista i Windows XP, a poboljšana usluga Hotmail će raditi kroz bilo koji moderni internetski preglednik, ali će baš sve opcije biti dostupne tek korisnicima Internet Explorera i Firefoxa.