ZAKLJUČNO S LIPNJEM

Dostupno više od 300 tisuća aplikacija za Windows Phone

08.08.2014 u 16:25

Bionic
Reading

Prema informacijama koje Microsoft osvježava na svojoj stranici 'Microsoft by the Numbers', pojavio se i jedan novitet - Windows Phone trgovina aplikacijama je prešla 300 tisuća dostupnih krajem prošlog mjeseca. Koncem prošle godine bilo je dostupno 200 tisuća appova, a prvih 100 tisuća se probilo u lipnju 2012.

Prema informacijama iz Microsofta, trend je prilično pozitivan te se novih 100 tisuća komada može očekivati do 2015. godine. The Next Web od kompanijinog glasnogovornika saznaje i to kako se očekuje još više od Windows ekosustava.

'Samo u protekloj godini Windows i Windows Phone katalog aplikacija je narastao za 94 posto, dok je broj aktivnih developera narastao za 50 posto', izjavili su u Microsoftu. Put pred WP-om je još velik i težak, s obzirom na to da se brojni developeri još uvijek ne odlučuju na paralelni razvoj aplikacija i za tu platformu, uz iOS i Android. Broj aplikacija ne znači mnogo, s obzirom da se najviše prihoda ubire iz Appleovog App Storea, dok Android prednjači po broju aplikacija.

Razvoj appova za Windows i Windows Phone bi uskoro trebao biti još lakši i jednostavniji, a valja se nadati kako će se uz sirovi broj aplikacija nastaviti pojavljivati i oni kvalitetniji naslovi.