ČOVJEK IZ BUDUĆNOSTI

Donald Trump želi 6G i želi ga odmah

22.02.2019 u 12:08

Bionic
Reading

U najnovijem tvitu predsjednik SAD-a je od najsnalažljivijih tehnologa Amerike zatražio da razviju 6G tehnologiju - prije nego što je 5G uopće ušao u široku uporabu

5G je pojam o kojem na internetu pričaju više manje svi obožavatelji mobilnih tehnologija, no Donald Trump zna bolje i što je još bitnije - on gleda u budućnost. Američki predsjednik nedavno je na Twitteru objavio da bi u SAD-u pored 5G interneta htio imati i 6G 'čim prije moguće'.

The Verge pretpostavlja da je Trumpov interes za sve vezano uz 'G' nastao nakon objave Samsung Galaxyja S10 5G i sukladnog saznanja da Verizon, jedan od najvećih pružatelja mobilnih usluga u SAD-u, nema aktivnu 5G mrežu na kojoj bi uređaj mogao raditi.

Tvitovi su, prema analitičarima, vjerojatno vezani uz Trumpovu zabrinutost vezanu uz napredak kineskih kompanija poput Huaweija koje bi mogle postati svjetski lideri u 5G tehnologiji.

Nekoliko prošlogodišnjih reportaža nalaže da je američka vlada čak razmišljala o razvoju vlastite 5G usluge zato jer je 'Kina zauzela dominantnu poziciju u proizvodnji i razvoju mrežne infrastrukture'. Plan je, očekivano, relativno brzo propao zbog tehnološke neostvarivosti.