CROWDFUNDING

Domaće kazalište za djecu traži vašu podršku na Indiegogou

05.07.2016 u 16:06

Bionic
Reading

Prvi hrvatski kazališni startup, kako se inicijativa 'Zmajevo gnijezdo' naziva, pokrenula je crowdfunding kampanju na Indiegogou

Kao što smo već pisali Zmajevo gnijezdo, prvi hrvatski kazališni klaster koji će okupljati neovisna kazališta za djecu, od jeseni će djelovati u zagrebačkom kazalištu Mala scena.

Novoosnovani klaster povezat će sedam neovisnih zagrebačkih kazališta za djecu. Uz Malu scenu tu su i Lutkarski studio Kvak, Tigar Teatar, Teatar Puna kuća, Teatar Tirena, Kazalište Smješko i Triko Cirkus Teatar.

Sedam kazališta koja njeguju različite estetike planiraju održati sedam premijera na godinu u prostoru Male scene, a samo do kraja 2016. izvest će ukupno 47 repriznih naslova od kojih je pet namijenjeno bebama, 32 nižem i višem uzrastu, a deset višem uzrastu i mladima. Uz navedene izvedbe održavat će i različite radionice.


Cilj organizatora klastera je poticati kritičko razmišljanje te kroz kreativnost razvijati odnos s publikom. Predstave će se igrati u Maloj sceni na Medveščaku svakoga dana u tjednu.

Kako bi financirali projekt kazališnog inkubatora za djecu i mlade, kazalištarci su pokrenuli fleksibilnu kampanju na platformi za crowdfunding Indiegogo. Za mjesec dana se nadaju crowdfundingom prikupiti 9.900 dolara.

Između ostalog, potrošit će ih na izradu novog vizualnog identiteta i dizajna organizacije, tiskanje i pripremu godišnje programske knjižice, promotivnih materijala, zajedničke internetske stranice, oglašavanje i marketinške kampanje, tiskanje novih ulaznica, memoranduma, videomaterijala, fotografiranja, izradu i postavljanje plahte za pročelje i sa strane zgrade kazališta...


Otvorit će nova radna mjesta (koordinator prodaje, garderobijerka/rekviziterka), urediti prostor, bnoviti rasvjetni park, opremiti zajednički ured, platiti režije i hladni pogon i drugo.

Za donaciju od deset dolara dobit ćete upute kako napraviti opakog zmaja od papira. 33 dolara donijet će vam dvije ulaznice za predstavu po izboru u novoj sezoni, a 120 dolara set ulaznica za šest premijera.

Za 500 dolara dolaze odigrati predstavu u bilo koje prostoru u kojem borave djeca, a za tisuću priredit će predstavu uz svetog Nikolu ili Djeda Mraza uz darivanje za pamćenje.

Zmajevo gnijezdo