ZA ANDROIDE

Domaća aplikacija za vinoljupce

17.04.2013 u 17:39

Bionic
Reading

Cro-wine, namijenjen podjednako početnicima i znalcima, između ostalog nudi biranje vina po nizu kriterija, savjete kako ih najbolje spariti s hranom te mogućnost pohranjivanja recenzija

Aplikacija daje opće informacije o hrvatskom vinarstvu i vinogradarstvu, informira o vinskim događanjima u Hrvatskoj i svijetu, educira o osnovnim pravilima degustiranja i sparivanja vina i jela, provodi ankete i kvizove te sadrži priručni gastrorječnik preveden na talijanski, njemački i engleski jezik, kao i dio u kojem možete spremati osobne recenzije za vlastitu evidenciju.

Namijenjena je svima koji malo znaju o vinima i žele se educirati, kao i onima koji nešto znaju, ali ipak trebaju pomoć i savjet te onima koji već jesu vinski znalci.

Nudi mogućnost izbora vina prema odabranom jelu, prema tipu vina, regiji, sorti, cjenovnom rangu ili po autohtonosti. Kada odaberete određeno vino, dobit ćete sve tehničke podatke o njemu.

Aplikacija Cro-wine trenutno je dostupna u inačici za Android. Za dva-tri tjedna trebala bi stići i verzija za iOS.

Besplatna je, moguće ju je koristiti i bez pristupa internetu, a dostupna je na hrvatskom i engleskom jeziku. Osmislili su ju Nina Jović, Davorka Krnić-Trick i Klaudio Jurčić, četverostruki hrvatski prvak sommelier, dok je programski dio posla obavila tvrtka Interaktive1.