DOMAĆI SOFTVER

Do sredine lipnja možete podržati domaću aplikaciju koja će vam reći kad je najbolje vrijeme za začeće

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 24.05.2021 16:53
  • Objavljeno 24.05.2021 u 16:53
Maja Bujas i me.mum

Maja Bujas i me.mum

Izvor: me.mum / Autor: me.mum

Nakon četiri godine razvoja i testiranja poduzetnica Maja Bujas kreirala je uređaj i aplikaciju za određivanje plodnih dana i najbolje vrijeme za začeće. Sad traži potporu za daljnji razvoj

Za utvrđivanje plodnih dana najčešće se koriste metode poput testa urina, menstrualnog kalendara ili ultrazvučne dijagnostike koja zahtjeva česte posjete ginekologu.

tportal

Izvor: me.mum / Autor: me.mum

Aplikacija i uređaj me.mum temeljem jedne kapi sline detektira i analizira razinu luteinizirajućeg hormona, pa zatim koristi strojno učenje za predviđanje plodnih dana.

Kap sline stavite na uređaj kojeg potom povežete s pametnim telefonom, a aplikacija predvidi najbolje vrijeme za začeće.

Žene ovaj uređaj mogu koristiti bilo kad, bilo gdje i koliko god puta je potrebno. Aplikacija je dostupna za uređaje s operativnim sustavima Android i iOS.

Maja Bujas je ideju za me.mum dobila nakon što je s partnerom, poduzetnikom Hrvojem Bujasom, proživjela stresno i iscrpljujuće iskustvo nakon odluke o zasnivanju obitelji.

Od ideje do realizacije prošlo je četiri godine.

Bujas tvrdi kako je postotak predviđanja plodnosti na razini od 70 posto, dok testiranje plodnosti jednokratnim i standardnim metodama može biti učinkovito do 80 posto.

Cilj joj je povećati postotak predviđanja plodnosti na 95 posto, za što je potražila podršku na platformi za zajedničko financiranje Indiegogo.

Kampanja je 25 dana prije završetka premašila prvotno zacrtanih 52.251 tisuću kuna - u trenutku pripreme ovog teksta od 157 financijera prikupljeno je 57.616 kuna. Bit će aktivna do sredine lipnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!