MLAĐI BRAT IPADA

Danas stiže iPad mini

23.10.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Danas u 19 sati po našem vremenu počinje Appleov događaj na kojem će, po svoj prilici, biti predstavljena manja verzija popularnog iPada

Iako Apple nije službeno priznao da je riječ baš o iPadu mini, događaj će se održati, pozivnice su poslane, a glasine već mjesecima govore o tom uređaju, koji bi trebao i onima plićeg džepa omogućiti da postanu korisnik Appleovog tableta.

Za razliku od iPhonea 5, koji je bio najlošije čuvana tajna u Appleovoj povijesti, iPad mini je još uvijek gotovo potpuna nepoznanica. Pretpostavlja se da će imati zaslon dijagonale 7 ili 7,85 inča, s manjom razlučivošću od iPada, no to je otprilike sve što znamo o tom uređaju.

Ipak, obzirom da iPad mini gotovo sigurno ni na koji način neće biti tehnološki superioran iPadu, zapravo je njegova najvažnija karakteristika -- cijena. Govorka se da će ona biti oko 329 dolara, no ništa još nije sigurno. Obzirom da konkurenti poput Amazona i Googlea nude male tablete za 200 dolara, Apple će morati svoju cijenu barem približiti toj granici ako želi biti konkurentan.

Na kraju, ostaje i pitanje što će još Apple predstaviti, osim iPada mini. Priča se o 13-inčnom MacBooku Pro s Retina zaslonom, novim iMac računalima, a možda čak i obnovljenoj verziji standardnog iPada. Što je od toga svega istina, saznat ćemo uskoro.