UZ BOGAT PROGRAM

Dan sigurnijeg interneta ove godine obilježava se 7. veljače

27.01.2017 u 10:13

Bionic
Reading

Više od stotinu zemalja diljem svijeta obilježit će u utorak 7. veljače Dan sigurnijeg interneta 2017. Svake godine na drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca tisuće ljudi diljem svijeta udružuju se kako bi sudjelovali u događanjima i aktivnostima kojima se podiže svijest o sigurnosnim problemima na internetu

Svake veljače udruženje Insafe/INHOPE uz potporu Europske Komisije organizira Dan Sigurnijeg Interneta kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Dan sigurnijeg interneta se organizira u sklopu projekta 'Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place' (2015-HR-IA-0013) kojega sufinancira Europska unija iz programa Department C - Connecting Europe Facility (CEF).

'Fokus sigurnosti na internetu se tijekom godina sa kreiranja sigurnijeg interneta prebacio na kreiranje boljeg interneta. Bez obzira jesmo li djeca i mladi, roditelji i skrbnici, učitelji i socijalni radnici, ili čak i predstavnici industrije, zakonodavci i političari, svi imamo veliku ulogu', piše Centar za sigurniji internet.

Program ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta 07.02.2017 #DSI2017:

  • Online predavanje za učitelje
  • Online predavanje za djecu
  • Edukacijski paket za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta
  • Kviz-diplome - posebno izrađen kviz za roditelje i djecu
  • WEB cam cover, 1000 pokrivala za internet kamere
  • Internet kviz na stranici www.dansigurnijeginterneta.org za djecu sa vrijednim nagradama
  • Stručni članci te materijali za rad
  • Facebook grupa i online materijali

Za prijavu valja posjetiti ovu stranicu, a više detalja moguće je saznati na stranicama Centra za sigurniji internet. Svi učenici, škole i zainteresirani građani su pozvani nazvati besplatni telefon 0800 606 606 s upitima i prijedlozima za suradnju na Dan sigurnijeg interneta.

Škole se mogu uključiti i javljanjem nacionalnom koordinatoru za Dan sigurnijeg interneta na boris@cnzd.org.