IZ DOMAĆE RADIONICE

Croteamova slagalica The Talos Principle 2 ima službeni datum izlaska

27.09.2023 u 09:39

Bionic
Reading

Novi izlet u svijet filozofije i fantastike zakazan je za 2. listopada, a iskusit ćemo ga na Xboxu Series X/S, PlayStationu 5 i PC-ju

Talos Principle 2, nastavak slagalice iz prvog lica izašle 2014. dolazi na Xbox Series X/S, PS5 i PC 2. studenog. Izvorni Talosov princip poslužio nas je zagonetkama ispiriranima Portalom, manipulacijom vremenom, filozofijom i laserima. Hrpom lasera.

Svaka otvorena lokacija sadržavala je niz diskretnih 'soba' za slagalice koje su od gejmera zahtijevale da manipuliraju raznim napravama - laserskim emiterima, ometačima, ventilatorima, blokovima i tako dalje - kako bi otvorili vrata, dohvatili posebne sigile i napredovali.

Što se tiče The Talos Principlea 2, izgleda da nas čeka još istog, samo uz ljepšu grafiku i nove gameplay elemente. Croteam obećava nove sposobnosti, uključujući manipulaciju gravitacijom i prijenos uma, povrh mehanike viđene u prvoj igri. Sve će se odvijati u 'više od desetak' novih okruženja. Novi lokali skrivaju dugo zakopane tajne i zaboravljenu povijest, koja seže od grada na rubu promjene paradigme do krajolika tajanstvenog otoka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Croteam

Za glazbu u The Talos Principle 2 odgovoran je Croteamov Damjan Mravunac, a pomoći će mu Chris Christodoulou (genijalac odgovoran za glazbu Risk of Rai a 1 i 2). Priču su pisali isti ljudi koji su pisali priču prve igre, Jonas Kyratzes i Tom Jubert, uz pomoć novopridošle Verene Kyratzes, s ciljem 'priče o istraživanju centrirane na glavnog lika koja će pokriti pitanja vjere, tehnologije, povijesti i budućnosti'. Igra će također, piše Eurogamer, imati nekoliko završetaka.

Sve ovo stiže 2. studenog, kada The Talos Principle 2 stiže na Xbox Series X/S, PS5 i PC.