set

Counter Strike: Global Offensive - veliko finale u okršaju studenata u petak, pogledajte kako se odvio dosadašnji dio turnira

21.10.2021 u 07:16

Bionic
Reading

U ponedjeljak 18.10. krenula je druga igra Superology Student Esports Tournamenta - Counter Strike: Global Offensive. Ovaj je dio natjecanja podijeljen na pet dana od kojih se prvi dan igralo četvrtfinale, utorak i srijeda bili su rezervirani za polufinala, dok danas kreće igra za treće mjesto, kažu za tportal organizatori iz Good Gamea.

Veliko finale u ovom naslovu održat će se sutra, u petak, kad ćemo saznati ovotjednog pobjednika i novo stanje rezultata za cijelo natjecanje. Sve faze prenose se uživo na Twitch i YouTube stranicama turnira, a prijenosi svakog dana počinju u 18:00 sati.

No, kako je prošao dosadašnji dio natjecanja?

Kako pričaju organizatori, u ponedjeljak smo imali prilike gledati četiri odlična susreta u Bo1 formatu. Timovi su bacanjem novčića odlučivali tko prvi banna mapu tj. koju mapu ne žele igrati. Nakon odabira mape ušli smo u zanimljive susrete prve faze natjecanja.

U prvom susretu tog dana FOI je na mapi Inferno pokazao svoju jaču stranu u CS:GO-u, te brzom igrom pobijedio TVZ s rezultatom od 16:1 i ponio prvu pobjedu u četvrtfinalu natjecanja.

Drugi meč, na mapi Overpass, igrali su Sveučilište Sjever i splitski FESB. Nakon odlične borbe koja je završila rezultatom 16:7, pobjedu je ipak odnio FESB i tako si osigurao mjesto drugog polufinalista.

Treći meč, u kojemu smo ponovno gledali mapu Inferno kao mjesto radnje, vodio se između Veleučilišta Algebra i FER-a te je završio rezultatom 16:8 što je Algebri dalo novu priliku za dokazivanje u sljedećoj fazi natjecanja.

U zadnjoj utakmici četvrtfinala, po prvi puta smo gledali ogled na mapi Mirage, a na njoj je pobjedu uvjerljivo i brzo odnio FERIT s rezultatom od 16:2 nad FSB-om i tako dobio četvrto mjesto u polufinalu.

Najava turnira Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić/Biljana Starčić

Polufinale se, za razliku od četvrtfinala, igralo u Best of 3 formatu, što znači da su timovima bile potrebne dvije pobjede (dva dobivena meča od 16 dobivenih rundi) kako bi osigurali prolaz u finale.

U prvoj borbi polufinala, onoj u utorak, susreli su se timovi FOI i FESB. Splitski fakultet ovdje je ipak pokazao bolju spremnost te je s lakoćom odnio pobjedu u obje runde (16:7, 16:0) na mapama Overpass i Inferno te tako prošao u samo finale natjecanja, dok se FOI danas bori za treće mjesto.

U srijedu, na drugom danu polufinala igrali su Algebra i osječki FERIT. Prva mapa bila je Mirage koji je bio sretniji po tim Algebre koji je pobijedio s rezultatom 16:10. Drugi meč igrao se na mapi Inferno, a završio je sa rezultatom 19:17 nakon što je FERIT izborio odlazak u overtime. Pobjedu je ipak odnio tim Algebre što znači da FERITu preostaje potruditi se osvojiti treće mjesto, dok Algebra sutra ima priliku postati pobjednikom drugog tjedna Superology Student Esports Tournamenta.

Danas se igraju mečevi za 3. mjesto između FOI-ja i FERIT-a, a sutra gledamo uzbudljivu završnicu natjecanja u naslovu CS:GO u kojoj će snage odmjeriti FESB i Algebra. Mečeve će kao i proteklih dana komentirati voditeljski par kojeg čine Njole i Borko koji će nam pobliže dočarati atmosferu borbe na najdražim mapama ove igre.

Live stream navedenih ogleda ponovno počinje u 18h i može se pratiti na Twitch i YouTube kanalima turnira. I ovog će puta kroz livestream gledatelji imati priliku osvojiti nagrade glavnog partnera turnira - Superologyja, koji najbrže gledatelje koji točno odgovore na nagradno pitanje daruje goodie bagom prepunim zanimljivih nagrada.