HOLA, SOY CORTANA

Cortana stiže u još četiri zemlje u testnom izdanju

09.12.2014 u 08:03

Bionic
Reading

Korisnici Windows Phone uređaja koji se nalaze u Developer Preview programu, moći će isprobati i ranu verziju Microsoftovog virtualnog pomoćnika za francusko, talijansko, njemačko i španjolsko tržište. U pitanju je prvo značajnije širenje servisa otkako je u beta izdanju Cortana ugledala svjetlo dana u Ujedinjenom Kraljevstvu i Kini

Microsoft na službenom blogu najavljuje kako je riječ o 'vrlo ranoj alpha verziji' Cortana pa će korisnici spomenutih govornih područja morati voditi računa o tome. Sustav će od prvih korisnika učiti i postajati sve boljim, a neke od prilagodbi tržištima su već prisutne i u ovom izdanju.

Tako će Cortana bez problema prijaviti rezultate nogometnih liga, a riječ je samo o početku. U Redmondu planiraju uvesti i razne idiome, šale, različite načine pričanja unutar jednog jezika te uobičajene stvari poput mogućnosti da korisnici postavljaju upite za stvari (kao što je visina Mt. Everesta). Za sada tih značajki nema.

'Cortana će prvo biti dostupna samo preko Windows Phone Developer Preview programa jer trebamo pomoć zajednice koja će koristiti i govoriti Cortani kako bi ona izgradila korektne modele za prepoznavanje svakog pojedingo jezika', stoji na službenom blogu.