ZA MANJI RIZIK

Combis opremio Sokol Marića

21.01.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Sistem integrator dizajnirao je i isporučio zaštitarskoj kompaniji rješenje za ICT infrastrukturu temeljeno na Microsoftovim tehnologijama

Projekt je podrazumijevao dizajn, planiranje i implementaciju virtualizacijske platforme, infrastrukturnih servisa i alata neophodnih za efikasno upravljanje IT sustavom, uz implementaciju rješenja koja će osigurati smanjenje sigurnosnih rizika za poslovanje.

Combisov ekspertni tim je, u suradnji s IT zaposlenicima Sokol Marića, dizajnirao i isporučio rješenje temeljeno na Microsoftovim tehnologijama - Windows Server, virtualizacija Hyper-V i alate za upravljanje System Center, između ostalog . Time je uz optimalno korištenje postojećih resursa, ukupna investicija prilagođena potrebama poslovanja tvrtke.

Ključni izazov projekta je bila vrlo složena migracija sa zatečenih infrastrukturnih Open Source tehnologija, kod kojih je bilo potrebno voditi računa o zahtjevima kontinuiteta poslovanja Sokol Marića. To je podrazumijevalo iznimno preciznu pripremu i testiranje migracije u Combisovom testnom okruženju, a sve kako bi realizacija planiranih promjena za krajnjeg korisnika zapravo bila neprimjetna.

'Ovako specifični projekti su za nas u Combisu poseban izazov, jer uz potrebu za preciznim planiranjem realizacije, itekako dolazi do izražaja ekspertiza našeg tima stručnjaka', rekao je Hrvoje Dunkić, voditelj tima za Microsoft u Sektoru sistemske integracije Combisa.

'Realizacijom projekta dobili smo pouzdanu ICT infrastrukturu, sa svim potrebnim elementima za efikasno upravljanje sustavom te riješene sigurnosne i funkcionalne izazove prijašnjeg sustava. Investicija je bila optimalna, prilagođena stvarnim potrebama poslovanja, dok se ekspertiza Combisa pokazala kao važan faktor za uspješnost', rekao je Kristian Marić, direktor prodaje u Sokol Mariću.