PRIJAVE DO 25. SVIBNJA

Cisco, DT i Intel pokreću program za startupove

03.03.2015 u 17:03

Bionic
Reading

Tijekom sajma Mobile World Congress u Barceloni Cisco, Deutsche Telekom i Intel najavili su Challenge Up!, zajednički akcelerator za startupove iz Europe, Bliskog istoka i Afrike posvećen internetu stvari

Cilj programa je pomoći inovativnim startupovima pri izlasku na tržište putem zajedničkih projekata, mentoriranja, povezivanja s korisnim poslovnim kontaktima te korištenjem korporativnih resursa. Odabrane tvrtke također mogu računati na strateška ulaganja i podršku pri komercijalizaciji proizvoda ili usluga za globalno tržište.

Objedinit će resurse i iskustva inicijativa pojedinih kompanija, uključujući Ciscov Entrepreneurs in Residence (Cisco EIR), Intelov Business Challenge Europe i Detusche Telekomov hub:raum. Zainteresirani startupovi mogu se prijaviti na web odredištu www.challengeup.eu do 25. svibnja

Challenge Up! dizajniran je za startupove u ranoj fazi razvoja, a koji stvaraju rješenja za internet stvari i internet svega te povezana područja, uključujući povezana i pametna rješenja (pametno kućanstvo, pametni grad, pametna energija, umreženi automobili, nosivo računalstv, industrija 4.0), kao i rješenja vezana uz računalnu sigurnost, big data, analitiku, povezivost i računalstvo u oblaku.


Ključni elementi programa su 'Acceleration Week' (koji će biti održan od 22. do 26. lipnja) pod okriljem Cisco EIR-a, Intel Business Challenge Europe i hub:rauma te četveromjesečni inkubacijski program (od srpnja do listopada), prilagođen potrebama startupova, koji će biti održavan u Krakowu, Berlinu i Beču, uz podršku Cisca, Deutsche Telekoma i Intela.

Odabrani startupovi sudjelovat će besplatno. Neće morati ustupati svoje intelektualno vlasništvo.