live captions

Chrome je nedavno uveo funkciju automatskih titlova, ovako ih možete aktivirati

29.03.2021 u 07:39

Bionic
Reading

Značajka Live Captions u Chromeu omogućava automatsku transkripciju zvuka. Pokazat ćemo vam kako je aktivirati

Izvrsna Chromeova značajka 'Live Captions' rješenje je mnogih problema za osobe sa oštećenim sluhom, kao i svima koji ne razumiju različite naglaske. Titlovi su također super korisni kada ne možete imati uključen zvuk ili kad je okolna buka jednostavno preglasna.

Sve što trebate napraviti je reproducirati multimedijski sadržaj u Chromeu i titlovi će se pojaviti sami od sebe, objašnjava Makeuseof.

Kako aktivirati titlove u Chromeu?

Googleova značajka Live Caption dostupna je u verzijama počevši od Chromea 89 i to u Windowsima, Macu i na Linuxu. Prije nego što je odlučite aktivirati, provjerite imate li instaliran minimalno Chrome 89. Za provjeru pritisnite na tri točke u gornjem desnom kutu ekrana i odite na Help > About Google Chrome. Verzija vašeg preglednika bit će napisana na samom vrhu zaslona.

Za aktivaciju značajke otvorite Google Chrome, kliknite na tri točkica u gornjem desnom kutu ekrana i birajte Settings. U postavkama pronađite stavku za napredne opcije, odnosno Advanced, nakon čega pritisnite na Accessibility pod stavkom Advanced.

Na lijevoj strani ekrana prebacite prekidač za Live Caption, nakon čega će program preuzeti datoteke potrebne za prepoznavanje jezika.

Nakon aktivacije značajke moći ćete otvoriti video ili podcast i dobit ćete automatski generirane titlove na dnu ekrana.