KONFERENCIJE

CARNetova konferencija ove je godine potpuno virtualna i bavi se umjetnom inteligencijom

29.10.2020 u 14:34

Bionic
Reading

Konferenciju će otvoriti predavanje dr. Waynea Holmesa, glavnog istraživača u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta

CARNET-ova konferencija za korisnike (CUC) pod nazivom Izazov prihvaćen! bit će održana 22. godinu zaredom. Zbog epidemiološke situacije izazvane koronavirusom sudionici će od 4. do 6. studenoga pratiti program putem platforme za virtualne konferencije.

Glavne teme konferencije su Ovo nam je škola i AI u obrazovanju i obrazovanje za AI. Bit će obrađene kroz više od 70 interaktivnih izlaganja, 39 radionica, dvije panel rasprave, nekoliko prezentacija istraživanja i okrugle stolove.

Konferenciju će otvoriti predavanje dr. Waynea Holmesa, glavnog istraživača u inovacijskom programu za obrazovanje u britanskoj zakladi za inovacije Nesta.

Dr. Holmes će govoriti o upotrebi umjetne inteligencije u obrazovanju i trebaju li nastavnici započeti rane rasprave sa stručnjacima i poduzetnicima na području umjetne inteligencije kako bi se osiguralo da uporaba umjetne inteligencije u učionicama bude istinski korisna.

Prvi dan konferencije obilježit će i prezentacija provedenih i budućih aktivnosti te dosadašnjih rezultata druge faze programa e-Škole koju će održati zamjenica ravnatelja CARNET-a i voditeljica projekta Andrijana Prskalo Maček.

O umjetnoj inteligenciji drugi dan će govoriti dr. Markus Schatten, izvanredni profesor s Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Predavanjem pod nazivom Hoće li roboti ukrasti moj posao? Kratka povijest umjetne inteligencije i što iz nje možemo naučiti za budućnost pokazat će kako trenutno proživljavamo treći val umjetne inteligencije.

Pokušat će odgovoriti i na pitanja što bismo trebali naučiti i koja nam znanja i vještine mogu pomoći u tome da mirno dočekamo novo doba koje je na pomolu.

Sudionici CUC-a će predstaviti kako su svoju nastavu prilagodili online okruženju, kako su kreirali vlastite sadržaje ili koristili online resurse, kako su surađivali i komunicirali s učenicima, studentima i kolegama, kako su vrednovali njihova postignuća te koje su izazove savladali i što treba raditi drugačije.

Konferenciju će zaključiti predavanje Ace Momčilovića na temu Nacionalni AI kapital – prvi rezultati globalnog istraživanja (Što trebate znati ako ste u edukacijskom sektoru?)

U predavanju će govoriti o najvećim razlikama između zemalja i pojedinaca, kako bi razvoj umjetne inteligencije mogao utjecati na te razlike u budućnosti te što je to nacionalni AI Capital kao koncept, je li važan, što stručnjaci misle o NAIC-u...

Također će biti riječ i o budućnosti projekata umjetne inteligencije u obrazovnom segmentu.

Više: CUC 2020